Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Даниела Николчова с номинация „Икар 2015“ за дебют

БНР Новини
Сценографката Даниела Николчова e номинирана за работата си в два спектакъла: „Всичко наопаки или Наопаки всичко“ и „Албена“.
Снимка: ДТ „Стоян Бъчваров“, Варна

Както всяка година по това време, Съюзът на артистите в България вече обяви годишните си номинации за наградата „Икар“, която се присъжда на най-високите постижения в театралното изкуство. Кои от номинираните ще получат наградата, ще стане ясно на церемонията по връчването, която по традиция се провежда на 27 март – Международния ден на театъра.
По принцип номинациите във всяка от категориите са 3, но тази година в категорията „Дебют“ журито е предложило за наградата петима млади творци в различни области на театралното изкуство. В състава на журито за тази категория са театроведите Деница Езекиева и проф. д. изк. Ромео Попилиев, актьорът Йосиф Сърчаджиев и Петя Стойкова – сценограф.
В „Артефир“ ви срещнахме със сценографката Даниела Николчова, номинирана за работата си в два спектакъла – „Албена“ на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово и „Всичко наопаки или Наопаки всичко“ в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.