Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Филмът „Чуй” впечатли чуждестранната публика

Снимка: архив

С „Чуй”, докумeнталния филм за ролята на Радио „Свободна Европа” в Източния блок в „Артефир” сме ви запознавали и преди.

В края на лятото филмът се завръща от турне по европейските киноекрани.

Режисьорът Диана Иванова и продуцентът Албена Ковачева ни разказват не само за рецепцията на „Чуй” в чужбина, но и за предстоящите нови прожекции в България.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Емил Янев и Илия Деведжиев (вдясно)

Заблудената камила

В епизод 494 "Трамвай по желание" среща своята публика с актьора, драматург, писател и театрален педагог Илия Деведжиев. Илия е от Тополовград, но цялото му разнопосочно творчество е свързано с Русе. Школуван като актьор в НАТФИЗ, сега той е мениджър и актьор в куклени спектакли, в образователни представления за деца в риск, за деца от крайни квартали..

публикувано на 23.03.23 в 18:10
„Килерът на тъщата“, картина на Атанас Яранов

Докосване до необятния талант на Атанас Яранов

"Атанас Яранов: неизвестни творби" е най-новата колекционерска изложба на големия български художник, която представя галерия "Милениум". Експозицията включва над 60 работи, които са рисувани с туш, сангин и молив, темперни и акварелни бои чрез авторски смесени техники. Почти всички произведения са непоказани досега. "За Атанас Яранов е писано..

публикувано на 23.03.23 в 09:43

"Небеса" – първата стихосбирка на Димитър Пишев

Актьорът и музикант Димитър Пишев представя първата си стихосбирка "Небеса". Стиховете са писани в продължение на години. Редактор на книгата е Росен Карамфилов. А илюстрациите към нея са на художника Кольо Карамфилов, а нейн редактор е синът му – Росен Карамфилов. Димитър споделя, че е подготвял смелост да издаде стихосбирката дълго време:..

публикувано на 23.03.23 в 09:05

Ключове към Биньо Иванов

В Културния център към Софийския университет се проведе разговор-четене по повод антологията "Зрящият е хляб" – избрано от поезията на Биньо Иванов. "Зрящият е хляб" е третата книга от поредицата "Поет за поета", в която съвременни поети представят автори от предишно поколение през своя поглед и подбор – нещо като "своя книга за другия", както пише..

публикувано на 23.03.23 в 08:55