Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Варненският театър тръгва на турне от 1 февруари

БНР Новини
Сцена от „Кавказкият тебеширен кръг“ от Бертолт Брехт
Снимка: dramavarna.com

Стана традиция през последните години Драматичният театър „Стоян Бъчваров“ да прави турнета по това време на годината, за да покаже някои от най-силните си спектакли и на публиката извън Варна. Тази година театърът ще гостува в София, Дупница и Перник.
Турнето започва на 1 февруари с представлението „Кавказкият тебеширен кръг“ от Бертолт Брехт, което ще се играе на сцената на Народния театър „Иван Вазов“. За тази постановка проф. Маргарита Младенова получи номинация „Икар 2016“ за режисура, а актьорът Стоян Радев беше номиниран в категорията за водеща мъжка роля.
Програмата на турнето до 5 февруари представи в „Артефир“ Даниела Димова – директор на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна.
И още – каква е равносметката за изминалата година, кои са поводите за радост и кои са проблемите, с които един от най-добрите театри в България започва новата 2016 година. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.