Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пътят на мечтите

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Елица Костова
Снимка: Николета Атанасова

Каква е разликата между цел и мечта? За това говорим с Елица Костова и още: за създадената от нея и екипа ѝ методология, която помага да намерим себе си и „да напишем онази своя приказка, която ще разкрие силните ни качества, чрез които можем да осъществим целите си”.
Защо мечтите са „изконни ценности” и как могат да се превърнат в цели? 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Случаи на дискриминация в обществени басейни

През лятото, когато хората често посещават обществени басейни, се случва да научаваме от медиите за наши съграждани, които не са били допуснати там само заради цвета на кожата си и без други основания. Подобен случай имаше наскоро във водния комплекс край с. Къпиново, където група роми не можаха да си купят билети и да влязат само защото са роми...

публикувано на 30.07.21 в 09:48

Международен ден на приятелството

30 юли е Световен ден на приятелството, обявен преди няколко години на Общото събрание на ООН с идеята да бъде насърчена дружбата и разбирателството, както между отделните индивиди, така и между различни общности, култури, народи. Международен или Световен ден на приятелството има няколко пъти в годината в различните държави по различно..

публикувано на 30.07.21 в 08:46
Генерал-майор Груди Ангелов

Ген. Груди Ангелов: Благото на България трябва да бъде преди всичко

В рубриката Главен герой днес влиза генерал-майор д-р Груди Ангелов , началник на Военна академия „Георги Стойков Раковски“. Бил е в Националния военен университет във Велико Търново, военни формирования в Симеоновград, Харманли, Стара Загора, Карлово и София. Бил е също така на мисия в Ирак, учил е в САЩ, служил е в Обединеното командване на силите на..

обновено на 29.07.21 в 14:30

Младежката медия We Matter – всяко мнение е важно

Как младежката медия We Matter насърчава учениците да изразяват мнение? We Matter е ученическо онлайн списание, включващо текстове и интервюта по множество теми, както и креативен кът за онези младежи, които искат да споделят творчеството си с останалите. Елвира Димитрова , основател на онлайн медията We Matter, коментира..

публикувано на 29.07.21 в 09:55

Неравенствата, свързани със свободното придвижване

Неравенствата от гледна точка на пътуването. Как се отразяват върху начина, по който вземаме решения за пътуване и възможността за свободното движение. Темата коментира в “Нашият ден“ Ивана Мурджева . Свободното движение е един от основните икономически параметри, които са залегнали в основната платформа за развитие и общуване в рамките..

публикувано на 29.07.21 в 09:51