Пламен Сивов представя първата си поетична книга "Държавата на другия живот"

БНР Новини
Пламен Сивов
Снимка: БГНЕС

Пламен Сивов – поет, бард и един от основателите на Акустичния проект за нови градски песни „Точка БГ“ ще раздава автографи предпремиерно на 5 май в "Студио 5" на НДК, където групата ще има великденски концерт.
Това е първата му стихосбирка. Книгата съдържа 70 стихотворения, 45 от които са и песни по музика на автора и на други музиканти и вече са издавани в музикални албуми.


Пламен Сивов е роден през 1970 г. в Сливен. Завършил е Езикова гимназия в родния си град, а след това право в Софийския университет. Специализирал е в САЩ. Публицист, преводач, редактор на списание "Мирна" (1996–2008), главен редактор на списание "Свет" (2009–2011), редактор и автор в портала Православие.БГ, директор на фондация "Покров Богородичен" от създаването ѝ през 1994 г. 

Носител на награди за поезия и музика. Негови стихове са публикувани в български и чуждестранни поетични антологии. Има издадени два самостоятелни музикални албума.

Пламен Сивов и „Точка БГ” гостуваха предпремиерно в „Артефир”.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.