Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новото издание на кампанията „Резиденция баба”

Снимка: ideasfactorybg.org
С Милица Джанджова от „Фабрика за идеи” разговаряме за това какво се случва в една „Резиденция баба” и как се преплитат социалното предприемачество и бита на жителите в обезлюдените села в Южна България.


Как млади хора помагат за облагородяването на тези райони и какво научават по време на престоя си в там за традициите и занаятите? - чуйте в прикачения файл.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестът не е от младите и за младите, а от всички за всички

" Политическо лице, което днес не излиза на улицата, а на избори ще претендира да изразява нагласи, няма да има легитимност – каза политологът Георги Киряков. Много са линиите на протестите, има всякакви искания. Нормално е за всеки протест да търси лице, което да обединява нагласите и исканията. Пръв посегна към търкалящата се по улиците власт..

публикувано на 14.07.20 в 11:12

Всички народи, които обичат свободата, обичат този ден

Всички народи, които обичат свободата, равенството и братството, обичат този ден – 14 юли, каза в ефира на "Нашият ден" Мария Конакчиева, връзки с обществеността на Френския културен институт в София, по повод националния празник на Франция.  Традиционният военен парад ще бъде символичен, а на специална почит са здравните работници, на първа линия в..

публикувано на 14.07.20 в 11:12
Д-р Румяна Динолова

Д-р Румяна Динолова: Психичното здраве на българите не се подобрява

Необходима е нулева толерантност към насилието. Психичното здраве на българите не се подобрява. Това сочи опитът на  д-р Румяна Динолова в отдел "Психично здраве" на Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Тя е и национален координатор по проблемите на насилието в България. В  "За здравето" д-р Румяна Динолова коментира: "Всъщност..

обновено на 13.07.20 в 17:44

Еврика! Успешни българи: Мария Карабоева

В момента Мария Карабоева завършва трети курс в специалността молекулярна биология на СУ „Св. Климент Охридски“. Това което се набива на очи след първите няколко разменени думи, е разликата между крехката почти детска  външност и спокойната концентрация. Не е свикнала да говори с журналисти и се притеснява малко, но затова пък по детски е искрена..

публикувано на 13.07.20 в 16:35
Кирил Николов-Дизела

Крачката, която никога не е последна

Къде се случва един рекорд, преди да бъде осъществен физически – в сърцето, в ума, във волята за победа? На какво ни учат провалите и защо в книгата, посветена на живота му "Предпоследната крачка" – на неуспешното преминаване на Ком-Емине е отделено повече място отколкото на успешното? За тези неща разказва човекът "Главен герой" на "Нашият ден" Кирил..

публикувано на 13.07.20 в 12:20