Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реквием за Сбъдващия мечти

| обновено на 13.11.17 в 12:34 БНР Новини
Адриан Лазаровски
Снимка: личния архив

Авторите на хорър в България от клуб „LAZARUS“ разказват за библиотека „Български риалити романи“ в памет на своя патрон Адриан Лазаровски.

Клуб „LAZARUS“ е кръстен на един голям приятел, участник в не една радиокнига на библиотека „Български риалити романи“, талантлив писател и брилянтен преводач на Кинг и Лъвкрафт, който за жалост вече не е сред нас. Адриан Лазаровски – човекът, който така рано ни напусна.
Но Смъртта, Господ или който и да е късметлията, който го прибра при себе си, явно имаше други планове:

Реквием за Сбъдващия мечти
Един голям мъж - писател, преводач и рок-журналист, се озовава в странен, многолик свят, изпълнен с опасности. Свят, където човешкия живот не е повече от временна милост, отпусната от Злото. Този мъж ще трябва да премине през многобройни препятствия, за да пребори Злото, възцарило се в този свят, и да открие окончателната истина.

Въведение
Капитанът на отбора разказвачи Бранимир Събев и Александър Драганов ни връщат към спомена за Адриан Лазаровски и повдигат завесата на новата радиокнига.





Глава първа
„Светлина в края на тунела“
разказвач: Бранимир Събев




Глава втора
„Краят на света“

разказвач: Делиян Маринов




Глава трета
„Там където тревата е черна“

разказвач: Иван Величков




Глава четвърта
„Гостоприемникът“

разказвач: Донко Найденов




Глава пета
„Писмо на щастието“
разказвач: Мартин Николов




Глава шеста
„Племенникът“
разказвач: Александър Перентидис





Глава седма
„Разказът на портиера“
разказвач: Зоя Христоскова




Глава осма
„Цената на кукловодите“
разказвач: Тео Буковски




Глава девета
„Сбъдващият мечти“
разказвач: Дамян Райнов




Глава десета
„Кръвта на Тхуо“
разказвач: Александър Драганов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Феникс Върбанов с изложба в галерия "Стубел"

За първи път Феникс Върбанов представя изкуството си в галерия "Стубел". Живеещият в Париж художник определя себе си като космополит и често казва, че е дар от Бога да бъде посредник между три култури. Българската, китайската и френската култура са дълбоко вкоренени в същността на този артист – с родители прочутия Марин Върбанов и майка Сун Хуай Куей...

публикувано на 18.04.24 в 18:00

Або представя втората си книга с разкази

За първата си книга "Поводи за връщане" Або беше написал: "Имал съм късмета да живея на четири континента и да обиколя над 40 държави, преди да стана на 27 години. Живял съм в Пекин, Арекипа, Финикс, Манчестър, Лондон, Самоков, София – в разбъркан ред. Обичам да се запознавам с нови култури, да научавам езиците им и да чета литературата им в оригинал...

публикувано на 18.04.24 в 16:35
Подготовката на българския
павилион във Венеция

60-ото юбилейно издание на Венецианското биенале

На 19 април в 17.00 часа в зала "Тициан" (Sala Tiziano) е официалното откриване на Българския павилион на 60-то юбилейно издание на Венецианското биенале. Най-важният форум за съвременно изкуство в света ще се проведе от 20 април до 24 ноември 2024 г. и ще представи националните проекти на 331 артисти от различни държави. "Чужденци навсякъде" е..

публикувано на 18.04.24 в 16:15

По стъпките на творците в "Кварталът на писателите"

Нов пътеводител ни разхожда из "Кварталът на писателите", за да опознаем някои от най-забележителните ни творци, но и една по-лична София. Той включва подробна информация за 50 обекта, свързани с литературното минало на столицата от периода между Освобождението и края на Втората световна война. Сред тях са десетки домове и временни квартири на известни..

публикувано на 18.04.24 в 11:58

Езикът – граница и безграничност

За границите на грамотността, на превода, на културните търсения през езика – разговор в "Нашият ден" с доц. д-р Ани Бурова , литературен историк, критик, теоретик и специалист по превода, и доц. д-р Дария Карапеткова , преводач, преподавател и теоретик на превода. За доц. Бурова, която преподава чешки език и бохемистика в рамките на..

публикувано на 18.04.24 в 10:44