Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вижте как програма „Христо Ботев“ връчва годишните си награди „Златният будилник“ 2017

| обновено на 01.11.17 в 15:28

В Деня на народните будители програма „Христо Ботев“ ще отбележи своя празник и ще раздаде станалите вече традиционни награди „Златният будилник“. За 16-и пореден път културно-образователната програма на Българското национално радио ще отличи журналисти и сътрудници за постижения през изминалата година в пет категории:
• За журналистика, включително и музикална, както и за автор в сайта на програмата.
• За музикално оформление на предаване.
• За звукорежисура.
• За екип от програма „Христо Ботев“.
• За автор или организация, сътрудничили активно в реализацията на предаванията.

От 16 часа на 1 ноември в мраморното фоайе пред Първо студио генералния директор на БНР Александър Велев, програмния директор Мартин Минков, директора на програмата д-р Кирил Калев и миналогодишните носители на „Златният будилник“ ще връчат наградите, чиито носители ще станат известни в самото навечерие на празника след гласуване на работещите в програма „Христо Ботев“.

Във видеото можете да се запознаете с носителите на „Златният будилник“ от 2007 година до сега.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба припомня филосфията на рейв културата в България

С шарени коси, цветни и широки дрехи, много и различни обеци, свободни да следват себе си, заредени с ентусиазъм и собствен ритъм, много от младите хора в края на 90-те години у нас изповядват философията на рейв културата. Днес идеологията им може да бъде проследена в мултижанровата изложба „BRA | Български Рейв Архив“, която се открива на 22..

публикувано на 21.09.21 в 18:52

Банско посреща Международния фестивал на планинарското и екстремно кино

Започва 20-ото юбилейно издание на Международния фестивал на планинарското и екстремно кино в Банско. От 22 до 26 септември, ще бъдат представени най-добрите заглавия от 40 държави на тема алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, приключения. Прожекциите ще бъдат в няколко зали и под звездите. Програмата на фестивала включва и мотивационни..

публикувано на 21.09.21 в 17:02

Десет художници с „Любов на стативи“

От 26 до 29 септември талантливи автори откриват колективната си изложба под наслов „Любов на стативи“. Експозицията ще бъде подредена в Академия „Никола Тесла“ на бул. „Цариградско шосе“ 17 в София. „Обичайте“ е лайтмотивът, въплътен в различни стилове и техники. Включени са творби на: Атанас Карадечев, Танер Мерт, Васил Василев-Зуека,..

публикувано на 21.09.21 в 15:55

Излезе уникално издание, посветено на българския П.Е.Н. клуб

По повод 95 години Български П.Е.Н. и 100 години Международен П.Е.Н. център, излезе представителна антология. В нея са включени творби на 48 съвременни писатели, които членуват в организацията, а проектът е подкрепен финансово от Министерство на културата. Съставители са Маргарит Жеков и Анжела Димчева. „Гласове от Българския П.Е.Н.“ е..

публикувано на 21.09.21 в 15:10
„Въздигане. Първият випуск“, изложба по случай 125 години от създаването на Националната художествена академия.

Културата на бързи обороти – 13 -20 септември

„Културата на бързи обороти“ предлага обзор на културните събития, представени в ефира на програма „Христо Ботев“ за седмицата. Ето и някои от акцентите в предаването от 19 септември. Между 16 и 20 септември в Смолян се провежда първото издание на Родопския международен фестивал на документалните филми (RIFE). През последните години документалното..

публикувано на 21.09.21 в 14:15