Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Свестните у нас считат за...

БНР Новини
Д-р Румяна Динолова в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Стаматина Никова

През месец ноември бе отбелязан и Световният ден на психичното здраве, но поводът да говорим по проблемите на психиатрията и психологията, е далеч по-сериозен: високата степен на стрес и агресия, чести психични отклонения, липсата на контрол и превенция върху психичните болести, насилието – в семейството, в училище, на пътя...
Д-р Румяна Динолова е експерт от национално ниво и ще ни бъде полезна в този деликатен, но важен разговор. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бюджет 2021 – антипандемичен или фискално безумие

За силните страни на Бюджет 2021 и за рисковете, които носи моментното разпределение на парите на държавата. Дали е лошо да се харчи повече през следващата година, и как ще се отрази на бизнес средите предложението за повишаване на минималния доход на българите. Проектобюджетът за 2021 г. се разглежда днес в Националния съвет за тристранно сътрудничество,..

обновено на 27.10.20 в 14:41

Трябва ли да чакаме взрив от заболеваемост, за да затворим училищата

" В момента консумираме ефекта от присъственото започване на учебната година " – каза проф. Коста Костов и определи отварянето на училищата като грешка и като провален опит за добиване на т.нар. "колективен имунитет". "Не трябва да чакаме случаите на заболявания от Covid-19 в училищата да станат толкова много, както в Търговище, Разград и други – и чак..

публикувано на 27.10.20 в 13:42

Живот на килограм срещу хранителните разстройства

Днешните дигиталнородени деца, тъй нареченото поколение Z, расте в социалните мрежи и често става жертва на нездрави модели, непрекъснато сравнение с приятели, познати, знайни и незнайни инфлуенсъри. Това е поколението, което прекарва най-много време в дома на родителите си, (принудителното затваряне засили тази тенденция), същевременно е най-изолирано от..

публикувано на 27.10.20 в 11:54

Богат човек е този, който прави каквото иска, а не каквото трябва

"Всеки бизнес изисква много време и енергия, трябва сферата да е много любима на предприемача, за да има силите да направи успешен този бизнес", убеден е Галин Желязков, сериен предприемач, който е създал и развил доста бизнеси, включително и автокино. За него богат човек е този, който прави това, което иска, а не това, което трябва. Ражда ли се човек..

публикувано на 27.10.20 в 10:57

Д-р Стамен Григоров – откривателят на Лактобацилус булгарикус

Д-р Стамен Григоров е откривателят на формулата на българското кисело мляко, прославило страната ни далече извън пределите ѝ. Киселото мляко е и едно от първите неща, с което чужденците асоциират името на България. Д-р Стамен Григоров е български микробиолог и лекар. Той е първият учен, описал бактерията Lactobacillus delbureckii subsp. bulgaricus –..

публикувано на 27.10.20 в 10:34