Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Скритите градини на София в „Усещане за място“

БНР Новини
Снимка: bg.wikipedia.org

Градското земеделие печели все повече популярност по света, а софийските градинари имат какво да ни разкажат.

Ана Благова от „Градски детектив“ внася в „Аларма“ нова идея. „Усещане за място“ е половинчасова документална рубрика, посветена на градската среда, архитектурата и начинът, по който те ни въздействат. 

В първата от сериите попадаме сред лехи с ягоди и жужащи пчели, връщаме се в лятото и намираме отмора за ума.  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Красимир Гаджоков

Красимир Гаджоков за медийните клевети в България

Красимир Гаджоков, консултант по информационна сигурност в канадска комуникационна компания и създател на сайта „Медийно око“, който сайт проучва собствеността на медиите, фалшивите новини, речта на омразата в тях, коментира в „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ защо е добавил нов критерии за оценка на медиите – „Медии осъдени за клевета“...

обновено на 29.09.20 в 14:47

Профилактиката е най-доброто лечение на сърдечната недостатъчност

България е сред страните с най-бърз пряк достъп на пациентите до съвременно лечение на сърдечно-съдови болести. Профилактиката е най-доброто лечение на сърдечната недостатъчност. Много важно е ранното откриване на рисковите фактори и здравословният начин на живот отлагат развитието на заболяването. Важно е да се знае, че качествена грижа пациентите могат..

публикувано на 29.09.20 в 12:21

От фал до триумф - българския спорт във фотоархива на Бончук Андонов

Човекът, който носи във фотоапарата си спортната история на България, Бончук Андонов гостува в рубриката "Главен герой". Негови снимки са украсявали страниците на почти всички печатни издания в България. Той е навсякъде, където има метри, точки, хронометри, топка... Поводът за гостуването му е излизането на книгата "България на Олимп" - издание, събрало..

публикувано на 29.09.20 в 11:24

Ден на сърцето и превенция на сърдечно-съдовите заболявания

Днес е Световният ден на сърцето. Тази година той е посветен на сърдечната недостатъчност. Над 64 милиона души в света страдат от сърдечна недостатъчност и броят им расте, сочи статистиката. У нас пациентите с тази диагноза са около 170 хиляди. Те са и сред най-рисковите групи при евентуална инфекция с коронавирус. България е сред страните с най-бърз..

публикувано на 29.09.20 в 09:46
Пенчо Бейков

Еврика! Успешни българи: Пенчо Бейков

Пенчо Бейков е дългогодишен стипендиант на фондация „Еврика“ и медалист от Международни олимпиади по   химия. За себе си признава, че е много любопитен,  че не си позволява да му е скучно, че е впечатлен от романа на Джордж Оруел „ 1984“, че обича с приятелите си да спортува, а шиенето пък го провокира да взима сложни решения, подобни на задачите..

публикувано на 28.09.20 в 17:10