Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зад кулисите на театър „Бхалг“

| обновено на 27.01.20 в 09:40
Снимка: театър „Бхалг“

Жанр:
Полудокументална главоблъсканица с елементи на разследване.

Анонс:
Театър, сцена, прожектори, актьори – това е, което публиката вижда. Аплодисменти, слава, интервюта, фенове и фенки – всичко знаем за живота на актьора! Но знаем ли какво се случва зад кулисите? Дали винаги всичко протича по сценарий или в тъмните ъгли на сценичното пространство цари безпределен хаос? Какво се случва преди представление или пък на репетиция? Обичат ли се „Ромео“ и „Жулиета“ след края на спектакъла? Има ли тъмни тайни, за които хората не знаят? Каква е цената да си на сцената? Всичко невидимо за зрителите в театралния салон ще бъде разкрито от актьорите на театър „Бхалг“.

Действащи лица:
Актьори от театър „Бхалг“
Ръководител на трупата
Тайнствен режисьор
Технически състав

Нулева глава
разказвач: Александър Цветков



Глава първа
разказвач: актьорът Йоан Величков

Глава втора
разказвач: Калоян Велинов

Глава трета
разказвач: Виктория Георгиева


Глава четвърта
разказвачи: Ивайло Христов и Теди Русева


Глава пета
разказвач: Габриела Димитрова


Глава шеста
разказвач: Добрин Катеров


Глава седма
разказвачи: Александра Емилова и Велизар Василев

Глава осма
разказвач: Йоана Иванчева


Глава девета
разказвач: Мартин Асенов


Глава десета
разказвачи: актьорите Виктория Владова и Денислав Костов


Глава единадесета
разказвач: Цвети Илиева


Глава дванадесета
разказвач: Вики Грек


Глава тринадесета
разказвач: Александър Цветков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Наближава крайният срок за "Искри" 2024

До 30 април 2024 г. всички деца, които обичат да пишат, могат да се включат в Националния радиоконкурс за детско литературно творчество "Искри". Конкурсът се организира за 41-ви път от програма "Христо Ботев" на Българското национално радио и е най-старият национален конкурс за литературни произведения, написани от деца. "Очертава се и..

публикувано на 19.04.24 в 17:15

Послеписът на художника Милко Божков

Откриването на изложбата с живопис на Милко Божков в три зали на галерията на СБХ на "Шипка" 6 изненада посетителите и зарадва приятелите на художника. За новата си мащабна експозиция с лаконичното заглавие "P.S." / "Послепис" Божков казва пред "Артефир": " Пост е, докато един художник нарисува картината, след това  скриптум е, когато..

публикувано на 19.04.24 в 15:12

"Всеки иска да живее" на българска сцена

Премиерните представления на "Всеки иска да живее" от израелския драматург Ханох Левин в Сатиричния театър "Алеко Константинов" са на 19 и 20 април . Режисьор е Елена Панайотова, сценографията е дело на Юлиян Табаков, хореографията на Росен Михайлов, музиката Христо Намлиев. Името на Ханох Левин е в списъка с водещите световни драматурзи, а..

публикувано на 19.04.24 в 14:26

Чужденци навсякъде на 60-ото Венецианско биенале

На 20 април се открива официално 60-ото издание на Венецианско биенале – най-важният световен форум за съвременно изкуство. То е под мотото "Чужденци навсякъде" и продължава до 24 ноември 2024 г. Нашият български проект също има интересно заглавие – "Съседите". Това издание е с най-голям брой артисти, екипи и артколективи – над 330.  Василена Мирчева,..

публикувано на 19.04.24 в 14:10
Ю Хуа

Десет есета за съвременен Китай

Излезе втора книга на китайския писател Ю Хуа на български език в превод на Стефан Русинов след "Живи" – един от най-популярните и превеждани негови романи.  "Китай в десет думи" е сборник с десет есета на писателя, който казва в предговора: "Ако тръгна да разказвам за всички аспекти от живота в съвременен Китай, ще се получи нещо по-дълго от..

публикувано на 19.04.24 в 14:05