Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Как се връща разбит живот или какво губите, ипотекирайки имота си

Професионалните длъжници и тяхната съдба

Адвокат Захари Генов, Анелия Торошанова и адвокат Валентина Каменарска
Снимка: Росица Михова

Защо член 417 от ГПК предоставя държавен суверенитет на банките? Как могат да защитят правата си длъжниците? Какви са рисковете, когато ипотекирате имот и  в какъв капан можете да се озовете? Каква е съдбата на професионалните длъжници, които умишлено са прехвърлили всяка своя собственост на трети лица, а в същото време дължат пари на лица, финансови институции и монополисти? 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как се изгражда умението да дебатираш

От десет години в България съществува Асоциация по дебати, която е насочена изключително към учениците от горните класове и младите. Те се обучават от треньори, научават се да изслушват опонентите си, да удържат своята теза, да поднасят и подготвят факти, да мислят бързо. „Качественият дебат е този, който не следва определен модел. Всички..

публикувано на 16.09.21 в 14:18

Реконструкция в многофамилна сграда без експертно решение - имаме ли право

Какво се случва с конструкцията на многофамилни жилищни сгради, когато без експертно разрешение се събарят стени, усвояват балкони, преместват се врати и водопроводи? Колко закона се нарушават, извършват ли се проверки и къде се подават сигналите? Темата коментира в “Нашият ден“ Методи Андреев , строителен инженер. “Когато се..

публикувано на 16.09.21 в 11:49

Каква е ролята на програмата за развитие на бизнеса на “Иновации Норвегия“

Кои са програмите, които изпълнява България по Норвежкия механизъм и по механизма на Европейското икономическо пространство и в какво се състои програмата за развитие на бизнеса, която изпълнява агенция „Иновации Норвегия“? Темата коментира в “Нашият ден“ Калин Маринов от агенция „Иновации Норвегия“. „Механизмът на Европейското..

публикувано на 16.09.21 в 11:31

Мария Габриел: Стартъпите са движещата сила

Ден, след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен произнесе своята годишна реч за състоянието на Съюза пред Европейския парламент в Стасбург. Тя постави акцент върху възстановяването на Европа от кризата с коронавируса . Върху това, което трябва да се направи за трайно възстановяване, осигуряващо ползи за всички...

публикувано на 16.09.21 в 11:25

Финанси, инвестиции и финтех - нова магистърска програма на СУ

Българските висши училища се променят - търсят все по-иновативни начини за преподаване, създават нови специалности, общуват и обменят опит с останалите страни в ЕС. Новата магистратура по финанси, инвестиции и финтех на Стопанския факултет на СУ. Темата коментира в “Нашият ден“ гл. ас. д-р Божидар Недев . “Миналата година..

публикувано на 16.09.21 в 09:12