Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кризата с водата – природна ситуация или човешко безхаберие

язовир Расник
Снимка: фейсбук профил на язовир Расник

Кризата с водата – природна ситуация или просто човешко безхаберие. Тази тема разискваха в предаването "Законът и Темида" гостите: Калоян Христов от село Расник, община Перник, хидроинженерът Петьо Петков, експерт, адвокат Пламен Димитров, адвокат Захари Генов – консултанти на предаването.

"Село Расник се намира на 44 км от столицата. Това е изключително живо, уредено село, където живеят млади хора, семейства, деца. Но няма вода! Т.е. вода има, но тя се излива по улиците, а не тече в чешмите на хората. Водата тече заради множество аварии и болшинството опити, които правим да въздействаме на дружеството собственик, се свеждат до спорадични идвания на багер, който нещо копае, прави, но проблемът не се отстранява. Това продължава вече около 2 месеца. Има домакинства, които нямат вода от август месец." Това разказа Калоян Христов от село Расник и уточни, че това безводие в Расник няма връзка с язовир "Студена".

Христов е изпратил жалби до: КЕВР, Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие, Областната управа на град Перник, Кметството на град Перник. Реакции няма.

Повече можете да научите от звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.