Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Левон Хампарцумян: Да подготвим основата на икономиката на страната – образованието

Снимка: БГНЕС

България ще стане по-добро място за живеене и ще бъде предпочитана, когато има промени в три сфери – здравеопазването, образованието и съдебната система. За позитивното в българската бизнес култура, за грижата за социалната общност, за опазването на околната среда – общността на отговорния бизнес отново се обедини в подкрепа на каузи в две от най-важните сфери на обществения живот – образованието и здравеопазването. Неотдавна се проведе 12-ият Годишен благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Участие във форума взеха столичният кмет Йорданка Фандъкова и Ева Майдел – член на Европейския парламент.

Банкерът Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите, гостува в "Нашият ден":

"Наша задача е да подготвим основата на икономиката на страната – това е образованието. Образованието създава основата за подреждане на всички останали системи." 

"Каузите, които защитаваме, са здравеопазване, и образование. Помощ в борбата срещу рака на гърдата – няколко инициативи с 10 софийски болници. Йорданка Фандъкова е патрон и присъства на нашите събития. Не си представяйте някакви огромни суми. За 11 години говорим за между 350-400 000 лв. Те са отишли много фокусирано. Това не са суми, които биха могли фундаментално да решат проблеми. Това обаче е начин да се опитаме да намерим модел на подкрепа или на по-голяма осведоменост на хората за определени проблеми. Никога не е достатъчно онова, което се прави за образование и здравеопазване." – споделя Левон Хампарцумян.

Ева Майдел - евродепутатЕвродепутатът Ева Майдел, съосновател на сдружение 2030, което има за цел да модернизира българското образование, заяви: 

"Радостна съм да кажа, че съмишлениците на  Образование България 2030 с всяка година се увеличават и сериозен пример за това има именно БФБЛ. Искам да поздравя г-н Хампарцумян и всички участници за това, че инвестират време, усилия, идеи и щедрост към основните проблеми на българското образование и здравеопазване. Мисля, че е време българският бизнес да види какво може да допринесе със своя опит. Защото образованието е национална компетенция."
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Експрокурорът, адвокат Захари Генов

Разноски в съдебното производство, спиране на наказателно дело и още

Адвокат Захари Генов отговаря на въпроси, зададени от слушатели на БНР в предаването “Законът и Темида“. Първият въпрос касае разноските в съдебното производство . Той е зададен от Елица Попова от Карлово. Много е важно дали тези разноски са претендирани в самото начало на делото – например в исковата молба, или са разноски, които по..

обновено на 16.04.21 в 14:39
д-р Десислава Каменова, адвокат

Медиацията и невербалната комуникация

Книгата "Медиацията и невербалната комуникация" на д-р Десислава Каменова, адвокат,  е посветена  на медиацията – извънсъдебното решаване на спорове, както и на това как езикът на тялото помага или вреди в конфликтна среда.  Медиацията е извънсъдебна процедура, която дава възможност на всеки да участва пълноценно при разрешаването на конфликт, при..

обновено на 16.04.21 в 12:46
инж. Богдан Милчев

Инж. Богдан Милчев: Пътната безопасност не е приоритет на нито една институция

Пътната обстановка в страната –  поглед към изминалата година. Инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност коментира в “Нашият ден“ пътната ситуация в момента. Има ли спад на ПТП “Има почти незначителен спад в ПТП, но в същото време, това което ни показва статистиката, е – нечувано за всички времена на статистиката..

публикувано на 16.04.21 в 11:45
Милен Цветков

Как продължава делото за смъртта на Милен Цветков

С разпит на свидетели продължи делото за смъртта на Милен Цветков – журналистът и телевизионен водещ загина преди една година при тежка катастрофа, предизвикана от 23-годишния Кристиан Николов.  Очевидци на инцидента и близките на Кристиян дадоха показания на 15 април . Темата коментира в “Нашият ден“ журналистът Силвия Великова ...

публикувано на 16.04.21 в 09:43
Георги Киряков

Председател на НС с мнозинство от партиите на протеста е голямата новина

Коя беше новината от първото заседание на 45-ото Народно събрание? Как ще изглеждат следващите парламентарни месеци? Какво ни казва Борисов с подадената неприсъствено оставка? Темите коментира в “Нашият ден“ политологът Георги Киряков : “ Новината беше изборът за председател на Народното събрание с мнозинство от партиите на..

публикувано на 16.04.21 в 09:05