Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 години "Тук-там"

Сдружението "Тук-там" навърши 12 години! „Тук-там“ е глобална общност от хора, които искат да помагат на България – от тук или от там, но заедно. В основата на това са хора, които са били в чужбина, връщат се обратно в страната ни и търсят контакт с хора, които също са получили опит и са работили навън. Така започват постепенно да се срещат и да изграждат професионални контакти и да търсят как по-добре да се развият на местно ниво и да бъдат полезни тук. Колко истории на завръщането на млади български професионалисти се случиха за 12-годишното съществуване на сдружението „Тук-там“?

Мила ТопаловаМила Топалова е от 2 години в сдружението и специалист партньорства в „Тук-там“. Мила е бакалавър по „Хотелиерство и Туризъм“ в Англия през 2014 г., след което работи няколко години във финансовите отдели на различни компании в Лондон. Декември 2016 г. на коледното парти на "Тук-там" записва в Капсулата на времето желанието да се върне в България и 5 месеца по-късно сбъдва мечтата си. Работи две години като счетоводител, но не спира да търси призвание, което да я вдъхновява и точно затова се включва към екипа на „Тук-там“ през 2019 г. Свободното си време обича да запълва със смислени каузи и затова е активен доброволец към различни инициативи, най-вече насочени към образование и кариерно развитие.

Теодора ЧеркезоваТеодора Черкезова е миниджър проекти в „Тук-Там“. Теди, както я наричат всички, е търсеща, любопитна и позитивна. Смята, че всички смислени каузи се случват благодарение на подходяща комуникация, отдаденост и желание за взаимно развитие и подкрепа. Завършва „Журналистика“ в НБУ, а за да допълни „картината“, заминава да учи „Реклама и връзки с обществеността“ по програма „Еразъм“ в Испания. Професионалния си опит добива предимно в областта на ПР и маркетинг, но се интересува от кариерно развитие и обучения. Дългогодишен доброволец и енстусиаст в академия, развиваща програма за бизнес умения по методите на неформалното образование. Теди става част от екипа на „Тук-Там“, защото припознава и се вдъхновява от ценностите на екипа. Смята това за чудесна възможност да допринесе за облика на една още по-добра България и да добави частица към смислените каузи.

Мила Топалова и Теодора Черкезова гостуваха в "Нашият ден" и разказаха за историята на „Тук-там“.

Повече подробности можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христофор Караджов

Христофор Караджов: Войните на Русия с Украйна и Иран с Израел са прокси войни

Израел и Иран в центъра на вниманието на света днес. Изместиха ли събитията в Близкия изток Украйна? Каква е връзката между САЩ, Русия и войната в Украйна с конфликта между Иран и Израел, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Христофор Караджов , преподавател по журналистика в Калифорнийския университет.   Връзката между Иран – Израел..

публикувано на 19.04.24 в 18:10

Маргарита Шурупова: Голям срам е, че не успяхме да спрем Путин навреме

Проектът "Очевидците на 24 февруари"  навършва две години през тази седмица.  Негов автор е руската журналистка Маргарита Шурупова , която избяга от Русия в България два месеца след началото на войната в Украйна, 2022. Тогава Маргарита започва да прави интервюта с руски и украински бежанци ,  пръснати из цяла Европа и САЩ. До този момент е..

публикувано на 19.04.24 в 16:00
Димитър Главчев и Румен Радев

Възможна ли е конституционна криза?

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" д-р Орлин Колев, експерт по конституционно право, преподавател в ЮФ на СУ "Св. Кл. Охридски", член на Комисията за защита от дискриминация и дългогодишен консултант на предаването, отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида". Георги Слатински от София: Ако..

публикувано на 19.04.24 в 15:00

Как хора със зрителни нарушения могат да създават комикси?

В утрешния 20 април и вдругиден в Националното читалище на слепите "Луй Брайл 1928" ще се проведе творческа работилница, която обещава да събере зрящи и незрящи в интерактивна игра за създаване на комикси . Идеята зад събитието е да се изгради връзка между различни хора и да се предостави възможност за творческо изразяване. Проектът, наречен "Социално..

обновено на 19.04.24 в 14:21

Измеренията на домашното насилие и родителските конфликти?

Домашното насилие остава една доста трудна и вечна тема. Какви могат да бъдат измеренията на домашното насилие и родителските конфликти? Как и от кого се упражнява насилие върху бащата и доведената майка на 10-годишно момиче?  Частният случай на Вяра Врагова от София. "От почти 7 години живея с мъжа си, който има 3 деца. Третото дете е от жена, за..

публикувано на 19.04.24 в 12:40