Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Автокино под небето в София

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В София отваря ново автокино на паркинга на бул. "Цариградско шосе" 92 до "Метро". Автокиното ще бъде открито на 29 май с филма "Завръщане", а след това ще има музика на живо и DJ парти. Паркингът побира до 70 автомобила. 

Амбицията на организаторите е да показват най-вече българско кино и прожекциите да се запазят за цялото лято, независимо как ще се променя емидемиологичната обстановка.

Повече за инициативата и програмата на автосиносалона чуйте в разговора с арх. Стефан Стефанов, кмет на столичния район "Младост".


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Портретът като отражение на вътрешния пламък на личността

Какво ще се случи, когато концепцията за „Аз“-а се прехвърли в изкуството, откъдето може би никога не си е тръгвала? Навярно ще се появи портретът. Като художествено, артистично и документално изображение, независимо под каква форма е възпроизведен, той представлява едно копие на нечий оригинал, с всичките му последващи интерпретации, немалко..

публикувано на 17.06.21 в 08:25

Три дни нова българска музика в центъра на столицата

Първото издание на Sofia Live Festival започва от 18-и юни 2021 г. Три дни на Колодрума в Борисовата градина ще има концерти, и трите фестивални дни започват от 18.00 часа, а програмата се състои изцяло от български групи:  "Керана и космонавтите", "Фючър шок", "Анимационерите", "Пистамашина", "Стругаре", "Жлъч", Гена и Григовор, "Хейс енд Уай" и..

публикувано на 16.06.21 в 15:54

Програма "Христо Ботев" празнува на 18-и юни в Градската градина в София

Програма "Христо Ботев " на Българското национално радио организира празник за своите слушатели и приятели на 18 юни, петък, от 18.00 часа в градината срещу Националната галерия (Двореца). Журналистите ще представят обновената програмна схема , но и ще покажат, че Българското национално радио и неговата програма за култура, образование,..

публикувано на 16.06.21 в 14:40
Кадри от работния процес на „Духът на Гогол“

Биляна Петрова за премиерния спектакъл „Духът на Гогол“ в Ловешкия театър

Най-новото заглавие в афиша на Драматичния театър в Ловеч е спектакълът „Духът на Гогол“ – постановка на Биляна Петрова по текстове на големия руски писател, писма и документални разкази за живота и смъртта му. На сцената оживяват и героите от първия му сборник „Вечери в селцето край Диканка”, който е очаровал дори Пушкин. „В представлението..

публикувано на 16.06.21 в 14:00

Сюрреалистични прочити на една музикална история – Ясен Панов

В Националната художествена галерия, в пространството на Квадрат 500 вече са подредени и представени на публиката произведенията на художника Ясен Панов, с любопитното заглавие „В-Образ-Явени Музикални истории“. Това са 250 уникални илюстрации към книгата на доц. Илия Граматиков „Инструменталните концерти на Георги Арнаудов: сюрреалистични препрочити..

публикувано на 16.06.21 в 11:35