Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младите хора – бъдещето на България – в действие

Възможно ли е чрез спорт да победим агресията

Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта осъществяват проект "Младите хора – Бъдещето на България – в действие".

Проектът е насочен към 1000 младежи на възраст от 15 до 29 години с различен социален и здравен статус от цялата страна. Водеща е темата за агресията и последиците от нея, както и насърчаването към социално отговорно поведение и здравословен начин на живот, обясни Денислава Ангелова, председател на Асоциацията.

"Това е трети проект на сдружението, след като през 2018 г. и 2019 г. успешно бяха реализирани първите два с подобна тематика – „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние” и „Младите хора – бъдещето на България – заедно срещу агресията“ – по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта."

Проектът "Младите хора – Бъдещето на България – в действие" предвижда организиране и провеждане на различни информационни кампании, спортни прояви, културно-художествена кръгла маса, изнесен тренинг, създаване на песен и видеоклип, както и други дейности, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, независимо от неговия социален статус и етническа принадлежност, както и за създаване на атмосфера на толерантност и разбирателство.

В събитията, съпътстващи реализацията на дейностите по проекта, се включват популярни спортисти и музиканти.

Разговора на Александър Райчев с Елица Янкова, олимпийски медалист по борба, в "Семейно радио" можете да чуете от звуковия файл.


Снимки Асоциация „Докосни дъгата“
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Швейцария има недостиг на болнични легла, армията помага с хеликоптери

Миналата седмица съобщение на Швейцарското общество за интензивна медицина предизвика сензация. То гласи: „Всички швейцарски граждани – особено тези, които са изложени на риск от зараза с новия коронавирус – са помолени да преценят приживе дали биха искали да получат медицински грижи за удължаване на живота си в случай на сериозно заболяване.“ Това..

публикувано на 24.11.20 в 17:30

Подари книга за Коледа

Както много браншове, така и книжният пострада от кризата с коронавируса, но както много други, така и хората на книгите започнаха редица инициативи, с които се опитват да подкрепят своята дейност. През пролетта Асоциация „Българска книга“ стартира инициативата „Купи 1 книга“ под надслов „За да я има книгата“. Само за няколко дни тя успя да..

публикувано на 24.11.20 в 13:03

Георги Стоилчев: Няма война със страха, има война с риска

" Мерките закъсняха с три седмици ", казва социологът Георги Стоилчев, който в началото на месеца заяви, че колкото по-рано затворим училищата, толкова по-бързо ще ги отворим пак и изпита на свой гръб проклятието на пророка, който се оказва прав твърде рано.  " В последните 4 седмици станахме свидетели на напълно безконтролно разпространение на..

публикувано на 24.11.20 в 12:13

Димитър Маргаритов: Законът за защита на потребителите е добър и модерен

15 години след приемането на Закона за защита на потребителите от 40-ото НС – дали законовите уредби и правомощията на държавните органи и сдружения на потребителите отговарят на променените отношения потребител – търговец?  Председателят на Комисията за защита на потребителя Димитър Маргаритов коментира в "Нашият ден": Законът е добър и адаптиран с..

публикувано на 24.11.20 в 12:05
Андон Балтаков

Андон Балтаков: Пожелавам си едно истинско стабилно радио

Главен герой на "Нашият ден" е генералният директор на БНР Андон Балтаков – човекът, за когото достойнството е по-важно от здравето.  Човекът, който започна битката за утвърждаването на Българското национално радио като обществена медия.  "За мен от първия ден в Националното радио основна цел беше да установя откритостта и откровеността в начина на..

обновено на 24.11.20 в 11:03