Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бъдещето на работата с клиенти

Каква е цената на безкрайните възможности, които технологиите дават

Серги Сергиев
Снимка: FB страница

Възможно ли е изкуственият интелект да бъде контролиран? Каква е цената на безкрайните възможности, които технологиите дават? Днес търсачките знаят за нас, нашите интереси и потребителски възможности повече от нас самите, а и разполагат с безкраен набор инструменти да моделират желанията ни. 

Никога досега продавачите не са имали възможността така добре да познават потребителите си, да научават техните желания и идеи – къде е балансът между свръхпредлагането и личния избор. Доколко допустим е контролът на лични данни и кой трябва да го упражнява?

Един разговор за настоящето и бъдещето на работата с клиенти със Серги Сергиев, основател на Data Science Society и създател на множество идеи за различен подход в актуалните форми на взаимодействието продавач-купувач.

През последните 10 години Сергиев се фокусира в областите изкуствен интелект, машинното обучение и Data Science. Сериен предприемач и лидер на Data Science Society – доброволческа организация, в която са участвали над 2000 души в международни Хакатони (DATATHON), срещи, летни училища и други събития.

Основател и изпълнителен директор на компанията ShopUp, която прилага Data Science и създава едноименна платформа за анализ на поведението на клиентите в големи търговски обекти. Стартира този бизнес през 2015 г. и сред клиентите му са няколко големи търговски вериги.

Серги Сергиев е и един от съоснователите на стартъпа TICKEY, чиято основна цел е да направи обществения транспорт по-удобен и привлекателен. Компанията започва своето пътуване през май 2014 г. от StartUp Weekend Sofia Mobile, където печели 3-то място и покана за участие в програмата Start it Smart. През декември същата година TICKEY печели инвестиция от акселератора и фонда за рисков капитал Eleven.

Първият си предприемачески опит придобива като съосновател на Operations, компания за email-маркетинг. Идеята да стартира свой бизнес идва по време на обучението му в Австрия, в програмата Executive Master of Business Administration на Виенския университет, WU Executive Academy.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Къщата-музей на Васил Левски в Карлово

Време за избор: Имаме ли нужда от Апостола на свободата днес

„Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме“, е водещата фраза в един път към истинската България, открит за българите отпреди столетия. Левски извън годишнините и фанфарите – за културното наследство и духовните му послания и кой ги търси и следва във времена на криза – един разговор с участието на Дора Чаушева, директор..

публикувано на 27.11.20 в 17:36

Нотариалната дейност в условията на пандемия

"Нотариусите изпълняваме задълженията си по закон от самото начало на извънредното положение", казва Красимир Анадолиев – председател на Камарата на нотариусите в България. Ние сме натоварени от държавата с публични функции и ги изпълняваме като всички публични органи в страната. Осигурихме непрекъсваем достъп до нотариалната услуга и по този начин..

публикувано на 27.11.20 в 12:45
Зоран Заев в интервюто за българската агенция БГНЕС

Има ли промяна в отношението на Северна Македония към България

Изпълнението на Договора за добросъседство с България ще бъде закон. Историята ни не е споделена, а обща. Политиците от бивша Югославия ни държаха разделени. Това казва  премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в интервю за БГНЕС . "Гоце Делчев е революционер и за българите, и за македонците, който се е борил за свободата на Македония..

публикувано на 27.11.20 в 12:10
Адв. Захари Генов със специална награда

Конституционният съдия проф. Семов дари Теодор Чипев с Гран При за право

Бившият министър на правосъдието и първи европейски съдия в общия съд на ЕС в Люксембург Теодор Чипев е тазгодишният носител на на наградата за цялостен принос в правото „Гран при“ на Националните правосъдни награди  които се проведоха за осма поредна година. Самият Чипев не успя да присъства, заради обстановката, бе изпратил свой роднина да  прочете..

публикувано на 27.11.20 в 12:05

Ден без покупки

Днес се отбелязва Международният ден без покупки. Денят е и е вид протест срещу прекомерното консуматорство. Инициативата започва още в края на 90-те във Ванкувър от художника Тед Дейв и постепенно набира популярност.  В Северна Америка, Финландия и Швеция Денят без пазаруване обикновено е след Деня на благодарността, на много места е в последната събота..

публикувано на 27.11.20 в 11:51