Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Академията за лични финанси – за умното управление на парите

Финансовото здраве е от основно значение за благосъстояние на всеки човек и семейство. Набор от знания и умения, с които да боравим с парите си, да ги инвестираме, да се застраховаме от различни неблагополучия, да се осигуряваме за старини или болест – важни познания, които липсват на много част от хората. 

Тази година е осмото издание на Академията за лични финанси и инвестиране. Експерти-практици са лектори, стартира на 7 ноември 2020 г. и е разделено на 10 модула. Академията ще се проведе в 2 поредни уикенда 7, 8, 14 и 15 ноември 2020 година. Предвидени са 4 практически работилници, в които се работи по създаването на финансов и инвестиционен план. Академията предлага здрава основа от знания, получени директно от извора – успешни експерти в съответните области, както и подкрепа в първите стъпки в света на финансите. Тя е катализатор за действие за достигане на финансова свобода. 

Стойне Василев, независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на бестселъра „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българската асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК), обяснява повече в ''Нашият ден'':

"За първи път Академията е онлайн. Това не е само в нашия бранш. Първо, ще включим базовите знания – как да си направим един бюджет в семейството, как да разпределим парите, за да ни стигнат, как може с по-малко средства да управляваме ефективно парите си, а разходите ни да са под контрол. Може да звучи много лесно, но опитът ми показва, че много малко наши сънародници знаят за какво им отиват парите. Само знанието за това не е достатъчно, но на тази база можем да вземем по-добри и по-информирани решения – за какво отиват парите ни, можем ли да ги оптимизираме... Особено в тази тежка година."


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Светостта, вярата и благодарността

В долината на смъртта са тези десетимата прокажени от евангелското четиво тази неделя, изпъдени от обществото, за които светът е затворен поради страшната им болест. От там минава Спасителят и отзвукът от Неговата стъпка досяга ушите на прокажените. Със светлината на Своя благ поглед Христос обгръща нещастниците и ги изцелява, дали той не..

публикувано на 17.01.21 в 09:10

Музика в сърцата на възрастните хора

Актрисата и певица Сандра Петрова е избрала нестандартен, но много въздействащ начин, за да зарадва едни от най-уязвимите сред хората, в условията на епидемична изолация. Сандра прави виртуални музикални поздрави за възрастни хора, настанени в домове и институции. Макар Сандра да не е сигурна как точно се заражда идеята, когато предложението на..

публикувано на 15.01.21 в 16:14

Частен случай: Мария Вълчева – жертва на две взломни кражби

Как да потърсим правата си, когато сме жертва на две взломни кражби и двете със спряно наказателно производство? Кой е извършителят и кой го покровителства? Имотът се намира в местност Юнаците – Седми километър – Стара Загора. Какъв е частният случай на Мария Вълчева и нейното семейство? Ето какво разказва самата Мария Вълчева в "Законът и Темида"...

публикувано на 15.01.21 в 12:45

За пиара в политиката и политиката в пиара

Ако до преди 25-30 години не знаехме какво е пиар, през 2021 година пиарът е основна част от изявите не само на политиците, но и на всички ръководни хора. Пиарът, насочен към комуникацията, отправянетон на посланията и общуването – като част от елементите на обществения живот. След случая с ваксинираните общински съветници в Сандански социолози очакват..

публикувано на 15.01.21 в 11:30

Национален потоп или как се управляват водите

Три пъти над месечната норма са отчетени до момента валежи в някои части на област Ямбол . Обстановката постепенно се успокоява. При месечна норма от 38 литра досега в Стралджа са паднали 112 литра на кв.м, рекордни количества са отчетени и в общините Болярово и Елхово. Отводнени са мазета и приземните етажи в село Попово и ниските части на Стралджа...

обновено на 15.01.21 в 11:04