Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Адв. Захари Генов отговаря на слушателски въпрос

Изсичане на гора чрез фалшив документ

Експрокурорът, адвокат Захари Генов
Снимка: БНР

Адвокат Захари Генов отговаря на въпрос, зададен от слушател на БНР в предаването “Законът и Темида“.

Марио Цоков от София е направил жалба до Специализираната прокуратура с копие до Главния прокурор, Националната следствена служба. За една дама, която с неистински документи се е възползвала и са изсечени гори, които са собственост на г-н Цоков.

Изготвено е пълномощно, което е фалшиво. След като той ми показа документите, на пълномощното няма тази нотариална заверка на подписа, която прави всеки нотариус с един четвъртит печат, в който се отбелязва регистрационният номер, датата и това, че се е явило лицето, което носи документа и че нотариусът е заверил това пълномощно.

На база на този неистински документ се е стигнало до изсичането на гора от 16 дка, която е напълно унищожена, защото в близките 50 години от нея няма да може да се реализира добив.

Другата гора също има реализиран дърводобив без ад има гола сеч.

Двамата съсобственици не са давали съгласието за тази сеч.

Чуйте отговора на адв. Захари Генов.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ваксина

Д-р Георги Миндов: Категорични противопоказания за поставяне на ваксина са остри състояния

В седмицата, в началото на която експерти бяха натоварени с проучвания дали има заболявания, при които е опасно да се постави ваксина – разговор за хипотезите и възможните отговори в “Нашият ден“ с д-р Георги Миндов , председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. “Категорични противопоказания за поставяне на ваксина са..

публикувано на 27.10.21 в 13:24

27 октомври – Световен ден на ерготерапията

Световният ден на ерготерапията е отпразнуван за първи път на 27 октомври 2010 г.  Инициативата е на Световната федерация по ерготерапия (WFOT), която включва в себе си 73 национални ерготерапевтични асоциации или организации. Независимост и адаптиране на средата – как един ерготерапевт променя живота на хората с физически, умствени и..

публикувано на 27.10.21 в 11:41

Доц. Милена Карчева: Мерките срещу Covid са необходими и адекватни

Адекватно ли е управлението на четвъртата вълна на пандемията от Covid-19? Какъв тип мярка е зеленият сертификат и действа ли регионалният подход? Нов рекорд на заразените с коронавирус у нас за денонощие - 6816 случая Темите коментира в “Нашият ден“ доц. д-р Милена Карчева , епидемиолог, ръководител на катедра „Инфекциозни болести,..

обновено на 27.10.21 в 11:39

ИПИ стартира дискусия за ефективността на социалното подпомагане

Институтът за пазарна икономика (ИПИ) работи по дългосрочно усилие за анализ на причините за бедността и неравенството във възможностите, както и за оценка на ефективността на социалните помощи и услуги в Българи я. В условията на продължаваща политическа нестабилност ИПИ стартира поредица от публични обсъждания, които да отговорят на..

публикувано на 27.10.21 в 09:34

27 октомври – Световен ден на аудиовизуалното наследство

Празникът се чества от 2005 г. с резолюция 53 на 33-та сесия на Генералната конференция на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО), за да се съхранят аудиовизуалните документи като филми, радио- и телевизионни програми, аудио- и видеозаписи, които са уникално свидетелство за икономическото, политическото..

публикувано на 27.10.21 в 08:58