Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Семиотиката и посланията в изкуството на плаката

Ерина Боянова
Снимка: личен архив

Ерина Боянова завършва Национална художествена академия, специалност „Плакат и визуална комуникация“ през 2015 г. Оттогава реализира множество свой авторски проекти, свързани с графичното оформление на редица изложби, сред които: „Илюзия на повече от век“, „Многоликият романтик“, „Изящество и красота от миналото“, „Подаръкът“ в Музея за история на София. Работи и по проекти за различни други арт студия. През 2017 г. реализира своята първа самостоятелна изложба „16 от 16“ в галерия „Кракра“, а впоследствие участва в съвместни изложби с други автори. 

Ерина Боянова взема участие и в различни уъркшопи и симпозиуми по графични изкуства в България и чужбина. През 2015 получава награда в Първия национален преглед на музейния плакат, категория „Рекламен плакат на музейна изложба“, а 2019 г. нейни плакати са селектирани за участие в Деветото международно триенале на сценичния плакат София.

Повече за семиотиката и посланията в изкуството на плаката, като вид визуална комуникация може да чуете от Ерина Боянова – дизайнер на плакати, в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Шекспир зад храстите"

В новата българска култура няма толкова разноталантлив творец като Светла Георгиева. Тя е писател, поет, преводач, художник, композитор, бард. "Шекспир зад храстите" е заглавието на новия ѝ сборник с разкази.  "Като акварелна рисунка, в която цветовете се смесват помежду си до безкрайни нюанси, в разказите на Светла Георгиева пигментите на живота..

публикувано на 27.09.21 в 17:10

Самостоятелна изложба на RASSIM® в галерия "Васка Емануилова"

NO MORE GREAT ART by RASSIM® се открива на 28 септември и представя развитието на концепцията за изкуство на художника, като показва произведения от различни серии и периоди на творчеството му от колекцията на Софийска градска художествена галерия. Куратор e Владия Михайлова. Творбите на RASSIM® влизат в диалог с постоянната експозиция скулптури на..

публикувано на 27.09.21 в 16:48

„РеВизии“ – на паметници, исторически разкази, идеи

Произведения на художниците Марина Генова (София) и Чааръ Сарай (Истанбул) са събрани от куратора Красимир Терзиев в едноименната изложба, открита в галерия ИСИ-София до 27 октомври.  С различни изразни средства авторите преразглеждат моменти и образи от миналото, „за да разтърсят заварените идеи и стопят солидната легитимация на хегемонните..

публикувано на 27.09.21 в 12:26

Искрено за зависимостта

„Разкази – от другата страна на зависимостта“ е битка не със самото пристрастяване, а със страха, който превзема всеки, приближил се до него – човека, попаднал в капана на примамливата сладост, близките му и страничните наблюдатели. Социалната кампания представя различни гледни точки към проблема, написани от бивши зависими и разказани от популярни..

публикувано на 27.09.21 в 15:10

Ученици срещат седмото изкуство с проекта „Кино в училище“

Инициативата “Кино в училище” на “Арте Урбана Колектив” започна за 7-а поредна година, като тазгодишната програма включва и нови райони в България. Идеята на проекта е да изгради в образователната система отношение към седмото изкуство, а в учениците – вкус към доброто кино. Програмата на инициативата е с няколко заглавия от 15 пълнометражни филма и 4..

публикувано на 27.09.21 в 08:30