Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Актрисата Цвета Балийска за поредицата спектакли „Животът не спира на червено“

Снимка: @LymphomaBG

Нова инициатива на Рlayback театър „Тук и сега“ тръгна към своите зрители в началото на септември. Това са поредица онлайн представления под общото заглавие „Животът не спира на червено“, насочени към пациенти с онкологични заболявания на кръвта. Поводът за създаването на поредицата е Световният месец за борба с рака на кръвта, който отбелязваме през септември, и е част от Информационната кампания за борба с рака на кръвта „Иновация за живот“.

Организатори са Българското сдружение „Лимфом“, Българското медицинско сдружение по хематология, Българското медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
„Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“

Паник бутон театър

„Паник бутон театър“ е независима театрална компания, основана в София, България през 2014 г., следствие от срещата и общата визия за изкуството и живота на българския режисьор Василена Радева и американския артист Нейтън Купър. Мисията на „Паник бутон театър“ е да допринася за повишаването на емпатията и толерантността у човека и обществото..

публикувано на 20.10.21 в 15:23

Стефан Командарев в “Без маски в киното"

След кратката лятна пауза на „Кино с думи“ представяме вдъхновяващ разговор като част от рубриката „Без маски в киното“ с един от най-талантливите и увлекателни разказвачи на истории в българското кино! Един творец, който с всеки от филмите си поставя безпощадна, но много точна диагноза на обществото и на времето, в което живеем – режисьорът Стефан..

публикувано на 20.10.21 в 14:35
Археологически обект Кокалянски Урвич

Археолози проучват за първи път цитаделата в крепостта Кокалянски Урвич

Археологическите проучвания на цитаделата на Кокалянски Урвич са финансирани от Столична програма „Култура“ и Националния исторически музей. В проекта участват студенти и докторанти от четири български университета: Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Нов български университет и..

публикувано на 20.10.21 в 12:18

Евгения Марс и идеята да подари един паметник на националното достойнство

По повод 100-годишнината от смъртта на Патриарха на българската литература Иван Вазов, която се отбеляза тази година, бе отпечатано фототипно издание на сборника – „Полувековна България“, написан от любимата на Вазов – писателката и преводачка – Евгения Марс. За пръв път изданието излиза през пролетта на 1929 година. В труда си Марс публикува..

публикувано на 20.10.21 в 11:05

Благотворителен рок бал в Добрич помага на китарист

На благотворителен рок бал в Добрич покани слушателите на „Артефир“ Николай Нейчев, председател на читалище „Добрич 2017“. Известни родни артисти и медии застават зад благородната кауза в помощ на Иван Христов – един от най-добрите китаристи на Добрич, който се бори със здравословен проблем. Благотворителното събитие ще бъде на 22 октомври от 18.00 ч...

публикувано на 20.10.21 в 10:35