Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Искрен Кръстев: Полезният човек е щастлив

| обновено на 17.09.21 в 15:03
Снимка: Pixabay

Той е инициатор и председател на българския офис Глобалния Предприемачески Мониторинг България (GEM).

След завръщането си в България през 2013 г. Искрен е активна част от родната предприемаческа общност, ментор на едни от най-големите програми за стартиращи и утвърждаващи се бизнеси.

Преди да се завърне у нас ръководи успешно бизнеси, програми и проекти, състоящи се от многофункционални екипи и бюджети до 50 милиона паунда в публичния и частния сектор в ЕС, включително Финансовия регулатор на Обединеното Кралство.

Той е и ментор в Start it Smart – предприемачески клуб, с мисия да вдъхновява и подпомага младите хора да започнат и развият собствен бизнес, чрез добри примери.

Искрен е сред първите завършили „Създаване на икономически растеж чрез предприемачески екосистеми“ в Бабсън Колидж, Бостън. Подпомага проекти на асоциация ABLE, Junior Achievement, Power of Youth, „Заедно в час”, Eleven Accelerator Venture Fund, Launchub, European Investment Fund и др.
Искрен Кръстев е главен герой в “Нашият ден“

“Първият момент е в детството, когато човек осъзнава, че може да създава нещо, което има стойност за хората около него. Това възниква в семейството. Родителите ми се стремяха да ме научат, че съм полезен, а полезният човек е щастлив.

Най-първият тласък беше неудовлетворението от това, че много хора намират много проблеми, но не действат върху тях. Намират начин да ги представят като нещо непреодолимо.

Чуйте Искрен Кръстев в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Максим Бехар: Младите жени в българската наука имат изключително силни позиции

За 11-и път ще бъдат връчени наградите „За жените в науката“ – един от най-престижните научни конкурси у нас.  Три дами ще бъдат наградени със стипендии от по 5000 евро . Парите ще подпомогнат изследователската им работа у нас. Най-голям брой научни кандидатури традиционно са получени от сферата на биологията. „За жените в науката“ е..

публикувано на 02.12.21 в 12:06

Заместването на въглищата с газ значително ще увеличи вредните емисии

Изкопаемият газ със сигурност не е добро решение и няма място в енергийния преход. Това на практика е замяна на едно изкопаемо гориво с друго – казва в “Нашият ден“ Радостина Славкова , координатор "Енергия и Климат” в екологично сдружение „За Земята”. "Наричаме природния газ изкопаем точно защото той е изкопаемо гориво, при чието..

публикувано на 02.12.21 в 09:59
Виктория Викторова

Българка взе европейско отличие за най-значим предприемач под 40 години

Виктория Викторова е една от 40-е бизнес лидери под 40-годишна възраст, селектирана в наградите „Business Elite” за тази година, за Югоизточна Европа.  Тя получи престижната европейска награда за старт ъп-а MindFit, с който осигурява на работодателите и служителите психотерапия в офис като социална придобивка . Призовете..

обновено на 02.12.21 в 07:52

Картини връщат към личността на загиналата телевизионна икона Татяна Титянова

Картините на легендарната телевизионна говорителка Татяна Титянова за първи път 33 години след нейната кончина бяха показани в столичния Дом на културата "Средец". Изложбата се наричаше "Жажда за живот". "Сестра ми, Татяна Титянова, подготвяше изложба за 7.11.1988 г. На 24.09.1988 бе убита, апартаментът ѝ бе запечатан, повечето от..

публикувано на 02.12.21 в 07:50

40 години HIV

Първите случаи на СПИН са през 1981 г. За първи път 1 декември е отбелязан като Световен ден за борба със СПИН през 1988 година. В момента над 43 216 000 души по света живеят с HIV, като само тази година над 1 540 000 са починали вследствие на усложненията на СПИН . На Световния ден за борба със СПИН в "Аларма" от 21.30 ч.:  Какво се промени в..

публикувано на 01.12.21 в 13:17
Подкасти от БНР