Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Искрен Кръстев: Полезният човек е щастлив

| обновено на 17.09.21 в 15:03
Снимка: Pixabay

Той е инициатор и председател на българския офис Глобалния Предприемачески Мониторинг България (GEM).

След завръщането си в България през 2013 г. Искрен е активна част от родната предприемаческа общност, ментор на едни от най-големите програми за стартиращи и утвърждаващи се бизнеси.

Преди да се завърне у нас ръководи успешно бизнеси, програми и проекти, състоящи се от многофункционални екипи и бюджети до 50 милиона паунда в публичния и частния сектор в ЕС, включително Финансовия регулатор на Обединеното Кралство.

Той е и ментор в Start it Smart – предприемачески клуб, с мисия да вдъхновява и подпомага младите хора да започнат и развият собствен бизнес, чрез добри примери.

Искрен е сред първите завършили „Създаване на икономически растеж чрез предприемачески екосистеми“ в Бабсън Колидж, Бостън. Подпомага проекти на асоциация ABLE, Junior Achievement, Power of Youth, „Заедно в час”, Eleven Accelerator Venture Fund, Launchub, European Investment Fund и др.
Искрен Кръстев е главен герой в “Нашият ден“

“Първият момент е в детството, когато човек осъзнава, че може да създава нещо, което има стойност за хората около него. Това възниква в семейството. Родителите ми се стремяха да ме научат, че съм полезен, а полезният човек е щастлив.

Най-първият тласък беше неудовлетворението от това, че много хора намират много проблеми, но не действат върху тях. Намират начин да ги представят като нещо непреодолимо.

Чуйте Искрен Кръстев в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радиорелейна телевизионна станция

Възможни прекъсвания на сигнала на програма "Христо Ботев" заради профилактика

На 26 октомври ще бъде извършена планова  техническа профилактика от 9 до 17 часа на  предавателите на ултракъси вълни ПЛОВДИВ 5 на  честота 91.7 MHz и ШУМЕН 5 на честота 100.4 MHz.  Възможни са прекъсвания на сигнала. Можете да слушате програма „Христо Ботев“  в района на Пловдив на честота 92.2 MHz и  през интернет сайта – player.bnr.bg.

публикувано на 26.10.21 в 06:00
Кирил Нектариев

Кирил Нектариев – големият дарител на българското девическо образование

Кирил Нектариев е роден в Сопот през 1798 г. Първороден син в семейството на хаджи Недко Цвятков,  образован и заможен търговец на коприна и копринени изделия. Благодарение на търговията си, хаджи Недко има възможността да се срещне с високата европейска култура, и да пренесе някои от нейните достижения в семейството си и в Сопот. Кирил..

обновено на 25.10.21 в 14:00
Лилия Балева-директор на НГПИ “Свети Лука“,София

Лилия Балева: Няма как да научиш от компютър как се държи длето

Средното образование в сферата на приложните изкуства у нас и какво се случва с учениците по време на пандемия? Темата коментира в “Нашият ден“ Лилия Балева , директор на Националната гимназия по приложни изкуства „Свети Лука”. “Изпадаме за трета година в ситуация, в която се налага да преминем към електронно обучение. Аз съм директор..

обновено на 25.10.21 в 10:23

143 години от основаването на първото дружество на Червения кръст у нас

Началото на първото българско дружество на Червения кръст се поставя на днешни 25 октомври 1878 г. в Сливен. По-късно се създава болницата “Червен кръст“, училището за милосърдни сестри. Още първите организации участват активно в подпомагане на пострадали от различни бедствия, но изпращат и мисии за оказване на медицинска помощ по време на..

обновено на 25.10.21 в 09:50
Христофор Караджов в средата със студентите му

Христофор Караджов: В българската журналистика липсват стандартите и самоуважението

„Няма глупави въпроси, има само незададени въпроси“ Повече от 10 години студентите на Христофор Караджов, преподавател по журналистика в Калифорнийския университет, участват в престижно състезание между колежите от цял свят. Състезанието е организирано от Азиатско-американската асоциация за журналистика и включва много..

публикувано на 25.10.21 в 09:05