Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Главен герой

Нели Рангелова: Животът може да бъде оприличен на танго

Честит празник, София! Обичам те!

Нели Рангелова
Снимка: Ани Петрова

Честитим на патерица рождения ден на една от най-обичаните родни певици - Нели Рангелова.

Нели Рангелова е главен герой в “Нашият ден“

Празникът ми беше слънчев, защото и времето беше слънчево. Много обаждания и цветя.

Лятото ми започна още май месец. 24 май бях в Силистра, в моя роден град Монтана, Оряхово. Попътувах, не мога да се оплача.

Бях поканена от млади колеги да бъде техен специален гост на промоции на албуми и на концерти. Бях в Русе с дует “Аморе“. Също и с Йордан Марков, бях и на фестивала “Бургас и морето“ 2021, на който участвах с песента “Сирената, която…“.

Голяма популярност набира и нашият фестивал “София пее“, който се проведе снощи. Но Бургаският фестивал е недостижим до момента.

Песента “Тангото на живота“

Целият живот на човека може да бъде оприличен на едно танго, в което има страст. Най-интересното танго, което съм танцувала беше с другаря Тодор Живков.

В онези години имаше такива участия на дипломатическия корпус. Тогава задължително беше да поканиш другаря Живков на танц. Пристъпих с такъв страх към това танцуване, да не говорим, че не бях идеалната танцьорка.

Нели Рангелова

Време ли е за автобиографична книга

Аз започнах и спрях, не знам защо желанието ми изчезна. Надявам се, че ще стане. Доста по-млади колеги вече имат такива книги.

Човек трябва да пише, когато реши да сложи край на кариерата си. Още има неща пред мен, които не съм изпяла.

“Сбогом лято“

Идва есента, която носи не по-малко красиви моменти. Тя е не по-малко цветна и не по-малко красиво облича дърветата. Никой не може да спре кръговрата на живота.

Новото нормално

Живеем в нова реалност и на всички вече ни дотяга. Моля се зимата да мине по-леко. Да бъдем здрави и да се разминем.

Наистина времето се промени. Факт е, че не можеш да гушнеш някой, да го целунеш.

В Деня на София…

Честит празник, София! Обичам те!

Чуйте Нели Рангелова в звуковия файл.

Снимки: БНР
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Неангажиращ класификатор на пътешествениците

Всякакви видове пътешественици са срещали по време на пътуванията си кореспондентите на БНР в Израел Искра и Феня Декало. И понеже пандемията ги е "арестувала" в Тел Авив, те се забавляват да класифицират отделните типове пътуващи, без да имат претенции за изчерпателност. Искра : Спестовници. Усилено са събирали пари пътуването. Когато стигнат до..

публикувано на 04.12.21 в 09:00

Започва уебинар за ролята на градските зелени пространства

На 3 декември ще се проведе уебинарът SOFIA URBAN GREEN CONFERENCE 2021. В него ще се включат експерти от различни точки на света - Великобритания, Германия, Япония, Дания, Белгия и България, които ще споделят своя опит и ще очертаят значението на градските зелени пространства за функционирането на градовете и за подобряването на качеството на..

публикувано на 03.12.21 в 12:05

Каква е каузата на деветите Национални правосъдни награди

За девети път тази година на 3 декември се провежда Благотворителният бал на юристите, а част от него са и Наградите за правосъдие "Темида – цената на истината" Националните награди за правосъдие се организират от Балканската медийна асоциация, с подкрепата и помощта на Международния адвокатски съюз, адвокатските колегии от цялата страна,..

публикувано на 03.12.21 в 12:00
Анастас Стефанов

Анастас Стефанов: Вероятността за съставяне на кабинет е голяма

В хипотезата сме, в която вероятността да бъде излъчен кабинет е много голяма. След две седмици преговори четирите политически субекта все още излъчват готовност. Червените линии по-скоро са на заден фон – каза в “Нашият ден“ политологът Анастас Стефанов . "Най-вероятно днес ще станем свидетели на декларации, апелиращи към държавност,..

обновено на 03.12.21 в 11:52
Детска градина №37

Доц. д-р Валери Велев: Не може да се говори за огнище на менингит в градината в “Павлово“

“ Не можем да говорим за огнище на менингит . Това, което се е случило в тази детска градина е, че едно от децата се е разболяло от едно наистина тежко заболяване, което се нарича свръх остър менингококов сепсис“ – каза в “Нашият ден“ инфекционистът доц. д-р Валери Велев. Дете с менингит е починало в София "Бактерията, наречена..

публикувано на 03.12.21 в 09:27
Подкасти от БНР