Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главен герой

Нели Рангелова: Животът може да бъде оприличен на танго

Честит празник, София! Обичам те!

Нели Рангелова
Снимка: Ани Петрова

Честитим на патерица рождения ден на една от най-обичаните родни певици - Нели Рангелова.

Нели Рангелова е главен герой в “Нашият ден“

Празникът ми беше слънчев, защото и времето беше слънчево. Много обаждания и цветя.

Лятото ми започна още май месец. 24 май бях в Силистра, в моя роден град Монтана, Оряхово. Попътувах, не мога да се оплача.

Бях поканена от млади колеги да бъде техен специален гост на промоции на албуми и на концерти. Бях в Русе с дует “Аморе“. Също и с Йордан Марков, бях и на фестивала “Бургас и морето“ 2021, на който участвах с песента “Сирената, която…“.

Голяма популярност набира и нашият фестивал “София пее“, който се проведе снощи. Но Бургаският фестивал е недостижим до момента.

Песента “Тангото на живота“

Целият живот на човека може да бъде оприличен на едно танго, в което има страст. Най-интересното танго, което съм танцувала беше с другаря Тодор Живков.

В онези години имаше такива участия на дипломатическия корпус. Тогава задължително беше да поканиш другаря Живков на танц. Пристъпих с такъв страх към това танцуване, да не говорим, че не бях идеалната танцьорка.

Нели Рангелова

Време ли е за автобиографична книга

Аз започнах и спрях, не знам защо желанието ми изчезна. Надявам се, че ще стане. Доста по-млади колеги вече имат такива книги.

Човек трябва да пише, когато реши да сложи край на кариерата си. Още има неща пред мен, които не съм изпяла.

“Сбогом лято“

Идва есента, която носи не по-малко красиви моменти. Тя е не по-малко цветна и не по-малко красиво облича дърветата. Никой не може да спре кръговрата на живота.

Новото нормално

Живеем в нова реалност и на всички вече ни дотяга. Моля се зимата да мине по-леко. Да бъдем здрави и да се разминем.

Наистина времето се промени. Факт е, че не можеш да гушнеш някой, да го целунеш.

В Деня на София…

Честит празник, София! Обичам те!

Чуйте Нели Рангелова в звуковия файл.

Снимки: БНР


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Споделено родителство – кое е идеалното решение?

Катина Клявкова е медиатор с богат опит от над 20 години. Тя не само упражнява професията си като медиатор, но също така споделя своите знания като обучител и ментор на медиатори от цялата страна. Нейното образованието в областта на психологията и правото е съществен фактор, който я подготвя да работи като посредник между страни с различни..

обновено на 25.04.24 в 08:53

Сърдечносъдовата смъртност у нас – почти три пъти по-висока от средната за ЕС

Високата сърдечносъдова смъртност в България е предизвикателство, което изисква сериозни мерки за превенция и лечение. Доц. Васил Трайков, председател на дружеството на кардиолозите в България, подчерта по-рано пред БНР неотложността на проблема, като заяви, че в Националната здравна стратегия са заложени конкретни мерки за борба с проблема.  Това..

обновено на 25.04.24 в 06:48
Тодор Кантарджиев

Коклюш: Ваксинираните преди 10 години могат да се разкашлят, но няма да е тежко

Загрижеността сред обществото нараства с нарастващия брой случаи на коклюш, като служебният министър на здравеопазването, Галя Кондева, сподели, че регистрираните заболели са около 400. Това обаче е далеч от очаквания пик, заяви тя в интервю за БНТ. Министерството на здравеопазването очаква пикът да бъде достигнат до края на май. Ще обяви ли..

обновено на 24.04.24 в 11:26
Тихомир Безлов

Има ли скок в нивата на корупция, или е само усещане?

В студиото на "Нашият ден" гост беше Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. В разговора, фокусиран върху неполитическите сфери на сложната политическа манипулация, Безлов коментира темата за актуалното състояние на корупцията у нас и усещането за нея.  "Политическата криза и появата на нови партии на сцената, както и дългият..

обновено на 24.04.24 в 10:23

Виртуални игри: Наистина ли са вредни?

В рубриката "Време за наука“ на предаването "Нашият ден" Никола Кереков подчерта някои неочаквани ползи от компютърните игри, като постави в центъра на вниманието си широкия спектър от аспекти, които обхваща тази индустрия. Подчертавайки, че гейминг индустрията е истински мастодонт, Кереков изтъква значителните печалби, които тя генерира...

обновено на 23.04.24 в 13:24