Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Възможни прекъсвания на сигнала на програма “Христо Ботев“ заради техническа профилактика

Снимка: www.predavatel.com

На 24 септември ще бъде извършена планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателя на ултракъси вълни АЙТОС 5 на честота 89.5 мегахерца. 

Възможни са прекъсвания на сигнала. 

Можете да слушате програма „Христо Ботев“ през интернет сайта – player.bnr.bg.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евстати Янков - мъченикът от Чепеларе

Отец Евстати е свещеникът мъченик от Чепеларе, когото привикват на разпит през 1952 г. без обяснения и го пребиват почти до смърт. В храма „Св. Атанасий" в град Чепеларе се вижда един гроб, над който непрестанно гори кандило. Там често има християни, които се молят, откъсват китка здравец или взимат пръст за благословение. Това е..

публикувано на 29.11.21 в 13:38

Компютърът помага на хиляди хора с увреждания за пълноценна реализация

Персоналният компютър може да помогне много на милиони хора с различни двигателни, сензорни, ментални увреждания да имат по-добро развитие, образование, по-добри шансове за професионална реализация и въобще – за по-добър живот. Нови технологии намаляват бариерите, които тези хора срещат в ежедневния си живот – например, дават им възможност..

публикувано на 29.11.21 в 12:33
Йово Николов

Удобната интерпретация на фактите и рефлексите от миналото – колко още

Преди дни бе публикуван анализ на Международния институт за демокрация и изборна помощ (IDEA). Популистката политика, използването на ограничения заради пандемията от Covid-19 за заглушаване на критичните гласове, тенденцията към имитиране на антидемократично поведение и дезинформация, използвана за разделяне на обществата, са основните причини за..

публикувано на 29.11.21 в 12:25
Георги Христов – Муру Хорхе

Какво знаем за културата “Карал“

Изследователски проект, започнал преди доста години, открива култура, която членовете в проекта наричат “Карал“. На името на мястото, където е открита. За мястото и културата разказва в “Нашият ден“ журналистът и пътешественик Георги Христов – Муру Хорхе . Това е култура, която връща историята назад във времето на Латинска Америка...

публикувано на 29.11.21 в 11:11

Кои са ценните архитектурни образци, попаднали в обобщението “соц“

Големите и видими сгради и комплекси, строени в България след 1944 г., обикновено са слагани под общ знаменател с етикет "соц" и "комунистическо наследство", без да се отчита фактът, че сред тях има и ценни образци на времето си, отразяващи локално глобалните културни и архитектурни явления през ХХ век. Ново архитектурно наследство Все..

публикувано на 29.11.21 в 09:33