Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Възможни прекъсвания на сигнала на програма “Христо Ботев“ заради техническа профилактика

Снимка: www.predavatel.com

На 24 септември ще бъде извършена планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателя на ултракъси вълни АЙТОС 5 на честота 89.5 мегахерца. 

Възможни са прекъсвания на сигнала. 

Можете да слушате програма „Христо Ботев“ през интернет сайта – player.bnr.bg.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ваксина

Д-р Георги Миндов: Категорични противопоказания за поставяне на ваксина са остри състояния

В седмицата, в началото на която експерти бяха натоварени с проучвания дали има заболявания, при които е опасно да се постави ваксина – разговор за хипотезите и възможните отговори в “Нашият ден“ с д-р Георги Миндов , председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. “Категорични противопоказания за поставяне на ваксина са..

публикувано на 27.10.21 в 13:24

27 октомври – Световен ден на ерготерапията

Световният ден на ерготерапията е отпразнуван за първи път на 27 октомври 2010 г.  Инициативата е на Световната федерация по ерготерапия (WFOT), която включва в себе си 73 национални ерготерапевтични асоциации или организации. Независимост и адаптиране на средата – как един ерготерапевт променя живота на хората с физически, умствени и..

публикувано на 27.10.21 в 11:41

Доц. Милена Карчева: Мерките срещу Covid са необходими и адекватни

Адекватно ли е управлението на четвъртата вълна на пандемията от Covid-19? Какъв тип мярка е зеленият сертификат и действа ли регионалният подход? Нов рекорд на заразените с коронавирус у нас за денонощие - 6816 случая Темите коментира в “Нашият ден“ доц. д-р Милена Карчева , епидемиолог, ръководител на катедра „Инфекциозни болести,..

обновено на 27.10.21 в 11:39

ИПИ стартира дискусия за ефективността на социалното подпомагане

Институтът за пазарна икономика (ИПИ) работи по дългосрочно усилие за анализ на причините за бедността и неравенството във възможностите, както и за оценка на ефективността на социалните помощи и услуги в Българи я. В условията на продължаваща политическа нестабилност ИПИ стартира поредица от публични обсъждания, които да отговорят на..

публикувано на 27.10.21 в 09:34

27 октомври – Световен ден на аудиовизуалното наследство

Празникът се чества от 2005 г. с резолюция 53 на 33-та сесия на Генералната конференция на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО), за да се съхранят аудиовизуалните документи като филми, радио- и телевизионни програми, аудио- и видеозаписи, които са уникално свидетелство за икономическото, политическото..

публикувано на 27.10.21 в 08:58