Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започна Международната конференция “Иновации и инвестиции”

Стартира Международната конференция “Иновации и инвестиции”, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) съвместно с Българската работодателска асоциация иновативни технологии (БРАИТ).

Събитието е насочено към сектора на МСП, към иновативните и стартиращи компании и ще покаже опита на редица водещи бизнес лидери и успешни български компании. Участие в събитието ще вземат още представители на двустранни търговско-промишлени палати, представители на научните среди, бизнес организации и др.

Основни акценти в програмата са дискусии по въпроси, свързани със стимулирането на иновациите в бизнеса и успешните бизнес модели. Представени ще бъдат и възможности за финансиране на иновативни проекти, създаване на условия за изпълнение на проекти, свързани с технологии, както и предоставяне на подкрепа и за развитие на предприятията.

Събитието коментира в “Нашият ден“ инж. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на с Българската работодателска асоциация иновативни технологии (БРАИТ).

“Целта на конференцията е именно – как да направим партньорство между научните институции, университетите и хората, които създават иновациите и бизнеса. В Съвременния бизнес – големите постижения, големите печалби са свързани  с иновациите. Дигитализацията променя почти всичко, целия ни живот – биотехнологиите, новите технологии в автомобилостроенето. Смея да твърдя, че като нация сме закъснели с включването в този процес.“

Събитието коментира в “Нашият ден“ Кристина Ескенази, председател на Биотехнологичен и здравен клъстер, съосновател и член на управителния съвет на Българското общество по биология, член на управителния съвет на Клъстер изкуствен интелект България и основател на Фондация за МасМедиПрочети.

“Позитивната промяна, която виждаме в България и създаването на една много устойчива и силна иновативна екосистема. От една малка България в момента успяваме да положим основите на една дългосрочна колаборация между Европейския форум за изкуствен интелект и Европейската асоциация по киберсигурност. От нас тръгват добрите и позитивните практики.“

Чуйте разговора в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Весела Манчева: 23 години в радиото, защото си открил призванието си

По повод деня на българското радио в “Нашият ден“ срещаме слушателите и читателите на страницата ни с един радио-човек. 25 януари – Ден на българското радио  БНР на 87 години Предложения за присъждане на голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на БНР 2021 Милен Митев: Промяната трябва да бъде в отношението..

публикувано на 25.01.22 в 14:00

Здравно образование и грамотност – има ли и доколко

Как до децата достига здравната информация и успяваме ли да им я поднасяме „изчистена“ от страховете и предразсъдъците на възрастните? Темата коментира в “Нашият ден“ Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве: “Здравното образование все още не се случва както трябва. В..

публикувано на 25.01.22 в 13:31

Връчват Наградата на германската икономика в България

Традиционно всяка година се връчва Наградата на германската икономика в България. С нея ежегодно се отличават компании, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения през предходната година. Целта на наградата е да допринесе за по-нататъшното развитие на германо-българските икономически отношения и да мотивира..

публикувано на 25.01.22 в 10:13
Милен Митев

Милен Митев: Промяната трябва да бъде в отношението към работата

"Промяната трябва да дойде преди всичко в отношението към работата , която вършим всеки ден и към нашите слушатели", каза в предаването "Нашият ден" генералният директор на БНР Милен Митев в Деня на българското радио. 25 януари – Ден на българското радио Предложения за присъждане на голямата награда "Сирак Скитник" и годишните..

публикувано на 25.01.22 в 09:25

Музикантът овцевъд

„Сънуват ли роботите електроовце?“ е научнофантастичен роман от американския писател Филип К. Дик, по който е направен филмът „Блейд Рънър“. Въпросът, който задава настоящият текст обаче, е „Слушат ли овцете музика?“. И то не каква да е, а рок и блус. Отговорът на овцевъда Тодор Дерлоков е „да“. Овцете в съвсем младата ферма на Тодор слушат музика,..

публикувано на 25.01.22 в 08:59
Подкасти от БНР