Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителни събития през декември за децата на загиналите служители на МВР

Снимка: Ани Петрова

С какви благотворителните събития и инициативи ще бъдат подкрепени децата на загиналите служители на МВР в празничния декември?

Темата коментира в “Нашият ден“ Венци Рангелов – член на УС на фондация „Емил Шарков“:

“Съпругата на Емил Шарков – Милена, е основният двигател на всичко, което се случва за тези деца. С нейна помощ и инициатива най-вече се организираха и лагерите, и тези езикови обучения, които се правят.

Провеждаме вече седми турнир с много голям ентусиазъм се включват всички отбори, дори от областните дирекции в провинцията идваха. Всички знаят, че това се прави за доброто на нашите деца, чиито родители са загубили своя живот, както Емил Шарков.

На тези турнири се включват много известни българи."


Средствата от турнира

"Те отиват при децата на загиналите служители на МВР. Парите, които се събират там, не са чак толкова много, но все пак са един знак и отиват по предназначение. С голямо желание приемат поканата ни да участват и известни български футболисти и спортисти. Включва се и ръководството на МВР."

Тържествата за Коледа

"Това е инициатива на фондацията на Милена Шаркова. Тези партита се провеждат независимо от това, което организира Министерството на вътрешните работи. МВР ще организират такова парти може би след нас. Ние го правим всяка година за децата, които са в по-голяма близост до София. Естествено че и тези, които живеят на по-отдалечени места, са добре дошли."

Чуйте повече за имената, които ще участват в програмата за Коледа, от Венци Рангелов в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо ни боли глава, когато прекалим с червено вино?

В най-новото издание на рубриката "Науката не спи" Никола Кереков разглежда едно от мистериите на алкохолната интоксикация – защо след изпиване на прекалено много червено вино се появява главоболие. В интервю за "Нашият ден" той споделя своите знания по въпроса. Алкохолната интоксикация често е придружена от неприятни симптоми, включително..

обновено на 16.04.24 в 13:36

Международна конференция обсъжда прилагането на Европейския план за електроенергийните мрежи

Брюксел е домакин на 15-ата годишна конференция на Инициативата за възобновяеми енергийни мрежи (Renewables Grid Initiative) на тема "Енергия и солидарност: Въвеждане в действие на Европейския план за мрежите" . Конференцията обсъжда как европейската мрежа може да бъде изградена навреме, спазвайки принципите за опазване на природата, и като..

публикувано на 16.04.24 в 11:52

Стефан Цанев: Дължа на книгите това, което съм

През последната седмица театралният свят на София се оживи с премиерата на новата пиеса на Стефан Цанев "Мистерия с кон". Творбата разкрива абсурдната природа на нашето ежедневие, където мечтите изчезват, спомените се изпаряват, а историите бързо се забравят.  В интервюто за "Нашият ден" Цанев сподели мнението си за съвременната общност и..

обновено на 16.04.24 в 10:21
Никола Николов (вляво) и Антон Митов

Антон Митов представя: Никола Николов, който разказва за художничката Лика Янко

Евангелия Грабова е истинското име на художничката Лика Янко. Тя е родена в София на 19 март 1928 в семейство на албански бежанци. Учи във Френския колеж в София, където за първи път се запознава с творчеството на художници като Сезан, Гоген и Ван Гог. По-късно те оказват силно влияние върху нейното творчеството. През 1946 г. Лика Янко постъпва в..

публикувано на 16.04.24 в 09:38

Онлайн медии и аудитория – трикове за привличане на внимание

Среди разнообразието на медийните платформи се издигат онлайн медиите като особено важен сектор на съвременната медийна сцена. Катерина Войнова, преподавател в Катедрата по български език на СУ "Св. Климент Охридски" и автор на книгата "Жанрови и стилистични особености на онлайн медиите", споделя своите наблюдения относно езиковите особености и..

публикувано на 16.04.24 в 09:23