Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ивелина Берова и Владимир Василев

За прехода между документална и концептуална фотография

6
Снимка: Владимир Василев

Ивелина Берова – финалист на международния Фотографски фестивал в Триест тази година и живеещият във Франция български фотограф Владимир Василев са гости на предаването "ФотоФабрика – факт и фикция".

Разговор за прехода между документална и концептуална фотография, както и за отстранения поглед на емигранта, който търси отговор на въпроса дали той е напуснал България, или тя го е пропъдила.

Чуйте предаването от звуковия файл.

Снимките са предоставени от "ФотоФабрика – факт и фикция"

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Антони Райжеков, „До последна капка“

Фотография, живопис… и последна капка

"Това е една изкуствоведска изложба", чух да казват за изложбата "Документи. Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век", открита в СГХГ до 4 юни. И това е така, защото е създадена от изкуствоведи, изследвали важно направление в българското изкуство през посочения период. "Настоящият проект не се заключва в..

публикувано на 29.03.23 в 09:25

Проф. Виолета Дечева: Театърът в България не е много наясно със своята публика

"За последните петнайсет години се промениха самите зрители, има една много разнородна и нова публика и театърът в България не е много наясно с нея. – казва проф. Виолета Дечева – Последните пет години на пандемията добавиха още въпроси, защото освен всичко останало театърът е и навик, и ритуал. За театъра ще бъде все по-важно да бъде адекватен на..

публикувано на 29.03.23 в 09:05
Владимир Пенев с награда „Икар“ за водеща мъжка роля

Връчиха "Икар"-и 2023

Вчера по повод Международния ден на театъра бяха връчени театралните награди "Икар" на Съюза на артистите в България за 49-а поредна година. Церемонията се проведе в Народния театър. В категория водеща женска роля, "Икар" получи Светлана Янчева за ролята на Уини в "О, щастливи дни" в театрална работилница "Сфумато". Наградата прие режисьорът проф...

публикувано на 28.03.23 в 16:24
Джералдин Чаплин

Джералдин Чаплин с Наградата на София на София филм фест - 2023

Наградата на Столичната община за цялостен принос към изкуството на киното тази година беше връчена на актрисата Джералдин Чаплин (САЩ), която участва във втори филм на режисьорката Джесика Удуърт – "Лука". Филмът бе с премиера в зала 1 на НДК на Международния София филм фест, 2023. В ролята на Генерала в кинолентата се превъплъщава Джералдин Чаплин,..

публикувано на 28.03.23 в 15:44

"Непокорната" – роман-събитие за Италия

Монца, март 1936 г. Две момичета се опитват да скрият в реката трупа на млад мъж с фашистка значка на ревера. Когато полицията го открива, едната от тях е обвинена в убийство. Франческа е единствено дете в семейство от средната класа. Всеки ден тя тайно наблюдава от един мост Мадалена, която играе с две по-големи момчета на брега на реката. В града..

публикувано на 28.03.23 в 12:13