Три номинации „Икар 2019“ за „Нирвана“ на Шуменския театър

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: ndk.bg / Мария Цветкова

Съюзът на артистите в България вече обяви годишните си номинации за наградата „Икар“, която се присъжда на най-високите постижения в театралното изкуство. Спектакълът „Нирвана” от Константин Илиев на Драматичния театър „Васил Друмев” в Шумен е с три номинации „Икар 2019” - двете са в категорията „Дебют“ за режисьорката на спектакъла Максима Боева и актрисата Ирина Митева (за ролята на Жената), а другата номинация е за сценографа Борис Далчев. В екипа на „Нирвана“ са още актьорът Александър Евгениев и авторът на костюмите Василена Ялъмова.

Представлението ще гостува на 19 март на сцената на театър „Азарян“, като част от програмата на Софийския театрален салон, който всяка година през март представя номинираните. Кои от тях ще получат наградата, ще стане ясно на церемонията по връчването, която по традиция се провежда на 27 март – Световния ден на театъра.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.