„Хроники на неведомото“ - три века съдби и история

БНР Новини
Николай Терзийски и Дарина Маринова
Снимка: Кирчо Стоичков

„Хроники на неведомото“ е вторият роман на Николай Терзийски. Още с първия - „Отлъчване“ - той завоюва през 2018 година голямата награда за дебютна проза в Националния литературен конкурс „Южна пролет“.

И в двете си произведения авторът създава доста мащабно прозаично платно, в което умело вплита идеи, сюжети и герои. Героите в книгите на Николай Терзийски са българи, сюжетите са български, така че е възможно читателите да се разпознаят в тях.

Николай Терзийски е дипломиран журналист с повече от 15 години стаж в медиите. А магистърската му степен по философия, без съмнение, е оставила своето отражение не само върху начина, по който разказва, а и върху способността му да извежда до по-общочовешки обобщения и послания идеите си.

С по-широка палитра от разказваческите и публицистични умения на Николай Терзийски можете да се запознаете в блога, наречен „Терзилъци“, който авторът на новия роман „Хроники на неведомото“ създава през 2014 година. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.