Специалисти от цял свят споделят опит и знания на Collegium medicum

Специфични състояния по време на бременността, раждането и послеродовия период са сред темите на Collegium medicum - форум, който събира специалисти от различни сфери в медицината, за да представят своя опит. Разнообразието от теми, области и лектори цели..

публикувано на 15.10.20 в 11:04
Награждаването на участниците във фотоконкурса

Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето оживява във фотоконкурс

С любителски фотоконкурс „Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето" Регионалният исторически музей на Велико Търново отбеляза 220 години от рождението на майстора. Хората от града бяха провокирани да преосмислят наследството на миналото и идеите, с..

публикувано на 15.10.20 в 10:04

Капсулната ендоскопия

Какво представлява капсулната ендоскопия?  Капсулната ендоскопия е неинвазивна процедура, създадена с цел оглед на храносмилателния тракт. Апаратурата, носена от пациента, се състои от записващо устройство (рекордер) и колан. Този тип манипулация..

публикувано на 14.10.20 в 14:14

Посланията на архитектите не достигат до обществото

"Архитектурата винаги е нещо, което отваря вярата, нещо много позитивно. Може да си политик песимист, военен лидер, музикант, поет, писател или икономист песимист, но никога не можеш да си песимист, ако си архитект, защото да се занимаваш с архитектура,..

обновено на 14.10.20 в 13:54

Гещалттерапията – равнопоставеност между клиент и терапевт

2020 година е тиражирана ежеминутно като една от най-тежките години за човечеството. Днес всеки търси начин да се почувства по-добре. Това често може да бъде постигнато чрез терапия. Гещалттерапията е психодинамичен метод на работа, при който се..

публикувано на 14.10.20 в 13:37

Елена Начева и детският лагер „Живей с любов“

Приказното с.Смоличано е закътано в хребетите на община Невестино, недалеч от границата ни със Северна Македония. Селото преди години е наброявало 900 жители, а на неговата територия е имало две училища. Днес го обитават 8 човека, останала е..

публикувано на 14.10.20 в 13:25
Бойко Пенков

Д-р Пенков: Промяна на донорското законодателство не може без обществен дебат

„ За да бъде променено законодателството в областта на донорството и трансплантацията, е необходимо широко обществено обсъждане, тъй като темата е изключително чувствителна .“ Това посочи здравният министър по време на среща със Стефан и Максим Иванови,..

публикувано на 14.10.20 в 11:17

Петковден е

Православната църква отбелязва паметта на преподобна Параскева - Петка Търновска. Света Петка е една от най-почитаните светици не само у нас, но и в целия православен свят. Преподобна Петка е родена в град Епиват на Мраморно море през XI век. Води..

публикувано на 14.10.20 в 09:25

Тайфур Хюсеин: Репресивният апарат на Турция действа систематично

Трудностите в работата на турските журналисти в Турция и извън нея, както и комюникето на МВнР, публикувано от „Nordic Monitor“ по повод шпионската кампания срещу учители, журналисти и критици на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, коментира в..

обновено на 13.10.20 в 19:48
Николай Стайков

Николай Стайков: Законът за достъп до информация е силов метод

Николай Стайков, разследващ журналист и съосновател на Антикорупционен фонд (АКФ) разказва в „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ за опита му в използването на Закона за достъп до обществена информация във водещи негови журналистически разследвания...

обновено на 13.10.20 в 19:44