Тормози ли ни смяната на времето

Проблем ли е преминаването към лятно часово време? На общоевропейско ниво имаше обсъждания, гласувания и въпреки това 6 месеца се движим по едно разписание, а останалите 6 – по друго. Как ни влияе смяната на времето и по-болезнено ли я усещаме по време..

публикувано на 30.03.20 в 10:53
проф.Георги Рачев

Проф. Георги Рачев: Дано времето да бъде сухо и горещо, а слънчевата радиация – по-висока

Главният герой на днешното издание на "Нашият ден" е един от най-известните климатолози на България, чиито прогнози за времето са почти 100-процента верни – проф. Георги Рачев. Проф. Рачев би искал времето в следващите дни и седмици да бъде сухо и..

публикувано на 30.03.20 в 10:40

Контролът върху необичайната ситуация създава контрол и върху поведението

Ние сме много адаптивни същества и това ни е помогнало да оцелеем . Усещането, че можем да контролираме една необичайна ситуация, създава контрол върху собственото поведение. Това е много важно за децата ни. С това, което правим, чисто поведенчески, ние им..

публикувано на 30.03.20 в 09:32
Лествица

Смисълът на молитвата и поста в Църквата

Ще се спрем на „Лествицата“, която се явява стълба към небето, кой е нейният автор? За нашата стълба към небето. За отношението Църквата към коронавируса. Защо у мнозина четенето на „Лествицата“ на св. Йоан предизвиква страх и смущение. Кой може да изкачи..

публикувано на 30.03.20 в 08:51

Кинокритикът Благой Иванов: И от злото може да има дивиденти

Коректни и некоректни медии, дисциплинирани и недисциплинирани общества, политици – герои, трескаво работещи учени, теории на конспирацията или: къде е връзката между фикцията и реалността и как филмите за зарази, пандемии и нашествия на чужди сили..

публикувано на 28.03.20 в 13:48

Първан Симеонов: Обществата реагират със здравословен инстинкт

Когато дълго време хората са в несигурна среда, възгледите им се променят. За това какви са нагласите на обществата за взетите мерки в обстановка на пандемия и карантина говорим в „Мрежата“ с Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп..

публикувано на 28.03.20 в 13:47
Адвокат Михаил Екимджиев

Ако лошият дух от бутилката бъде пуснат, трудно ще бъде върнат обратно

Законно ли е критиката срещу противоепидемичните мерки и политики да бъде основание за наказателно преследване , питат от Асоциацията на европейските журналисти - България в свое становище. В „Мрежата“ коментар направи адв. Михаил Екимджиев, от..

публикувано на 28.03.20 в 13:45
Допреди кризата глобалната модна индустрия произвеждаше около 150 милиарда артикула годишно

Ще доведе ли кризата до по-хуманна мода

В какъв свят ще се събудим след кризата? Вероятно цели сфери от живота ще претърпят кардинална промяна и ще се простим с голяма част от навиците си. Привичката да пазаруваме нови дрехи всеки нов сезон ще е от първите, които ще останат в миналото..

публикувано на 28.03.20 в 13:10

Една майка търси справедливост

Побой по расов признак или метадонова зависимост е причината за посегателство над дете в София?  Днес ще чуете как детето стана жертва на наркозависима. Защо прокуратурата спря производството срещу извършителката? Ще чуете частния случай на Оля..

публикувано на 27.03.20 в 18:32

Да хакнем кризата в България

Световната здравна организация започна партньорство с глобалните технологични гиганти в разработването на софтуер, който дава възможност да се идентифицират предизвикателствата, свързани с разпространението на коронавируса, както и за изработване на..

публикувано на 27.03.20 в 12:25