„Шалче за чувалче“ – пак ще осигури храна за приятели в беда

На нарочно събитие утре в зелената къща в SOHO ще се проведе за четвърти път кампанията „SoDOGGY – шалче за чувалче“. Animal Rescue Sofia, SOHO Sofia и Ador Barador се обединяват  с мисия в подкрепа на приют „Фермата“.  Целта е да се осигурят..

публикувано на 09.10.20 в 11:55

Милен Керемедчиев: Вотът за президент на САЩ не е предрешен

Кога и как Covid-19 се появява в политиката и бива използван? За предизборната кампания за президентските избори в САЩ. От запитване, направено от CNN, става ясно, че 57% са заявили, че ща гласуват за Байдън, 41% – за Тръмп, а 1% за друг кандидат...

публикувано на 09.10.20 в 11:46

Сделките с предприятие, вписване и прехвърляне на дялове

Предприятието, като съвкупност от права, задължения и фактически отношения, може да бъде прехвърлено чрез сделка, извършена писмено с нотариално удостоверяване на подписите и съдържанието, извършени едновременно. Отчуждителят е длъжен да уведоми..

публикувано на 09.10.20 в 11:43
Отляво надясно: Николай Алдимиров, Анелия Торошанова и Иван Кавръков

Контрол и превенция на прането на пари

Прането на пари се определя като процес на прикриване, замаскиране, преобразуване, прехвърляне или заличаване на собственост придобита по престъпен начин. Собствените недобросъвестни печалби са престъпление, но обвинения могат да бъдат повдигнати и за..

публикувано на 09.10.20 в 11:31

Духът ще издържи въпреки материята, но тя е заплашена от изчезване

Поводът за гостуването на Йоана Буковска в рубриката "Главен герой" не са изявите ѝ в театъра и киното, а ролята ѝ като режисьор на клип, адресиран към децата и отговорностите, които те трябва да поемат, за да се предпазват от вируси, ходейки на училишще...

публикувано на 09.10.20 в 09:14

Човешкото развитие не е линеен процес

"Всеки напредък, всяка стъпка, която осигурява благо за хората, същевременно крие и тъмна страна", казва проф. Георги Фотев в "Нашият ден" в разговор, посветен на несигурността като една от основните характеристики на днешния ден.  "Човечеството е..

публикувано на 08.10.20 в 11:11

Как да опазим зрението си във все по-дигиталния свят

Как да опазим зрението си, както и зрението на децата във все по-дигиталния свят наоколо?  В Световния ден на зрението д-р Веселин Даскалов, специалист офталмология и микрохирургия на окото, разяснява повече за това как да опазим зрението си в "Нашият..

публикувано на 08.10.20 в 11:09

У нас интелигенцията – като идея, концепция и дефиниция – е доста размита

Компромисите, които правим като човешки същества и като носители на лична идеология и морал. Компромиси, които XXI век сякаш изисква от нас – професионални, политически, исторически... Скандално ли е да се мълчи за ставащото в България? Все повече..

публикувано на 08.10.20 в 10:10

Виктория Василенко взе Националната награда за млад талант в съвременното изкуство и наука

В Балната зала на Националната художествена галерия бе връчена първата Национална награда за млад талант в съвременното изкуство и наука, инициирана от Национален дарителски фонд „13 века България“. Шестимата номинирани, цяло съзвездие от професори и..

публикувано на 07.10.20 в 12:58

Защо протестират автоинструкторите

Автоинструктори от цялата страна излизат на общонационален протест на 7-и октомври. Недоволството на бранша е продиктувано от готвени промени в две наредби от агенция "Автомобилна администрация."  Тези наредби засягат условията за обучение на шофьорите и..

публикувано на 07.10.20 в 11:36