Поскъпването на мобилните оператори със задна дата – оправдано или не

Оправдано ли е поскъпването на цените на мобилните със задна дата? Темата коментира в "Нашият ден" Димитър Маргаритов , председател на Комисията за защита на потребителите. " Вдигането на цените със задна дата до момента не се е случвало , ако някой..

обновено на 13.01.22 в 14:39

Трудов трафик – как да не станем жертви

Как да се предпазим от опасни работодатели или да разпознаем фалшива обява за работа в чужбина? Как да не станем жертви на трудов или друг вид трафик? Съвременното робство Темата коментира в “Нашият ден“ ръководителят на горещата линия за..

обновено на 13.01.22 в 12:29

Огромна част от хората против зеления сертификат не отидоха на вчерашния протест

“Хората са неубедени в мерките, които се налагат. Политическите решения всъщност са едни непопулярни меки“ – каза в предаването “Нашият ден“ на БНР Петя Алтимирска, активист и   председател на сдружение КАЖИ. Евгений Дайнов: Протестите с..

обновено на 13.01.22 в 09:52
Весела Стоичкова

Covid инфекцията протича по-тежко при лоша орална хигиена

“Призивът ми към пациентите е да обръщат по-сериозно внимание на оралната си хигиена по време на пандемията. Последните изследвания, направени 2021 година, посочват, че при пациенти с лоша орална хигиена Covid инфекцията протича по-тежко “ – каза в..

обновено на 13.01.22 в 08:03

За сладостите и трудностите

Семейството на Юлияна и Димитър Димитрови знае от опит какво е dolce vita. Получили дипломи за инженери технолози в бившия Съветски съюз, Юлияна и Димитър се завръщат в България с въпроса „Какво ще правим?“ и с малко дете. Смело и още в началото на..

публикувано на 12.01.22 в 16:50

Отново сме на предела на възможностите пред новата Covid вълна

“Нова година, нова вълна – така тръгнаха нещата. Нищо по-различно от предишната година, отново сме на предела на възможностите, кадровият проблем е крещящ. На пръв поглед няма място за оптимизъм, вижда се, че всичко главоломно расте. Сюрпризираха..

обновено на 12.01.22 в 15:14
д-р Николай Брънзалов

Д-р Брънзалов: Общопрактикуващите лекари са универсалният бушон на системата

“Covid епидемията до голяма степен изолира хората по домовете им. Нашите хронични болни започнаха да не посещават кабинетите на общопрактикуващите лекари. Говоря за пациенти с артериална хипертония, диабетици, които имат хронични заболявания, за..

обновено на 12.01.22 в 14:06
Владимир Путин

Защо Русия няма да нападне Украйна

“Напрежението в Украйна в голяма степен е изкуствено създадено“ – каза в предаването “Нашият ден“ на БНР доц.  Георги Чанков . “Искам да обърна внимание на нещо, което не беше отбелязано в повечето български медии. Преди два или три месеца,..

обновено на 12.01.22 в 12:12

Евгений Дайнов: Протестите с докарани хора с автобуси никога не са сработвали

“Когато една форма на обществен живот стане трайна, каквато в България е протестът, се повяват негови имитации и двойници. Една от тези имитации са опитите да се организират протести, като се докарват хора с автобуси в София. Това никога не е..

обновено на 12.01.22 в 10:06
Росен Петков

Култура на хранене според старите български готварски книги

Росен Петков е колекционер на редки и ценни книги, изследовател на печатни артефакти, занимава се с дигитални изкуства и компютърна графика. Изданията в сбирката му наброяват 10 000, а една част от тях са стари автентични български готварски книги. „Те са..

публикувано на 11.01.22 в 16:09
Подкасти от БНР