Ефективна стачка в „Язаки“, Димитровград, работниците отказаха да влязат в завода заради липса на лични предпазни средства

Икономическите последствия и социалната цена на Covid-19

Къде се срещат икономическата и социалната сфера и как държавата ще се погрижи за оцеляването на бизнеса и на отделния работещ човек? Ваня Григорова, председател на сдружение „Солидарна България“ и съветник в КТ „Подкрепа“, и Даниел Парушев, икономист и..

публикувано на 19.03.20 в 15:06
Андрей Ковачев

Андрей Ковачев: Не искаме да утежним ситуацията на икономиките на ЕС

Сигурност по време на Covid-19.  Преди 2 дни ЕК излезе със становище за 30-дневна забрана на граждани от трети страни да влизат в ЕС. Въпрос на часове ли е тази мярка да стане тотално решение на Европейския съвет и всички да бъдат задължени да се..

публикувано на 19.03.20 в 13:42

Новите табели в планините могат само да объркат туристите

Явор Стоянов – дипломат и планински водач, преди няколко дни сигнализира екипа на „Нашият ден“ за   туристическите обекти и пътеки в Рила. По-точно съобщението беше за новите табели, които не помагат на планинарите, а дори могат да ги объркат, защото е..

публикувано на 19.03.20 в 12:39

Ако имате леки оплаквания, не тичайте към болницата

"Разликата между лекарството и отровата е дозата. С информацията е същото. Точната, вярна и правилно дозирана информация ни пази от стреса и паниката – казва д-р Александър Симидчиев – пулмулог, завеждащ Отделение по функционална диагностика към Медицинския..

публикувано на 19.03.20 в 12:20

БНР започва кампания за информационна и емоционална подкрепа в условия на извънредно положение

Българското национално радио започва информационна кампания, която има за цел да подкрепи емоционално хората в условията на извънредното положение и да ги насърчи да спазват правилата, които налага епидемиологичната ситуация в страната.  Кампанията е..

публикувано на 18.03.20 в 17:33

Новите модели в българското образование – виртуалната класна стая

На училище на 18 март 2020 година – възможно или невъзможно е дистанционното обучение ? Каква е гледната точка на  родителите, директорите на частни и държавни училища и учителите. Във връзка с необходимостта от дистанционно образование за намаляване на..

публикувано на 18.03.20 в 13:19

Седемте гряха в обществото според Ганди

В рубриката „България и светът на този ден“ журналистката Даниела Кънева ни връща към 18 март през 1922 година, когато в Индия Махатма Ганди е осъден на шест години затвор заради гражданско неподчинение на британските колониални власти, която увлича стотици..

публикувано на 18.03.20 в 12:44

Да останем във форма, тренирайки у дома

Ситуацията с изолацията ограничава живота, с който сме свикнали, но пък и дава нови възможности. Работейки от дома, пестим от времето за придвижване до работа и обратно. Това време сега можем да посветим на физическа активност у дома. Липсата на уреди не е..

публикувано на 18.03.20 в 11:44

Киберопасности по време на изолация

Какви са опасностите от хакерски атаки по време на криза? При създадената ситуация много хора работят от дома, а децата се регистрират в различни платформи за дистанционно обучение. Налага се да внимаваме повече при споделяне на пароли и достъпи до вътрешна..

публикувано на 18.03.20 в 10:35

Дигиталното образование трайно се настани в домовете

Днешните времена са предизвикателство за организацията на работата в училище. Има ли варианти за регламентиране на дистанционното образование и какви са началните трудности пред системата на образованието.  Диян Стаматов, председател на Съюза..

публикувано на 18.03.20 в 09:30