Екопътеки и вековни манастири примамват туристите в Своге. Тук са Лакатнишките скали, които са национално известни. Името на скалите, както и на цялата местност, в която се намират идват от завоя, който прави река Искър и който е с формата на сгънат лакът.

Посоки: Искърският пролом

Разказ за някои от най-важните забележителности на Искърския пролом - живописния водопад Скакля край село Заселе, феерията на Лакатнишките скали, манастирите „Седемте престола” и Черепишкия.

публикувано на 08.03.12 в 08:45
Стара Панама и Панама сити (вдясно)

Посоки: Панама

© Снимка: Симеон Идакиев Схема на Панамския канал. Разказ за някои от най-важните забележителности на република Панама - от сложната й история, днешния й ден, както и перипетиите по прокопаването на едноименния канал. © Снимка: Симеон..

публикувано на 05.03.12 в 10:09

„Моето семейство”: доц. д-р Петя Банкова и Мартин Банков

Гости: доц. д-р Петя Банкова, етнограф, и съпруга й Мартин Банков, специалист по компютърни технологии. Говорим и за народните вярвания, за Свети Тодор, който е покровител на невестите, и още...

публикувано на 05.03.12 в 09:04

„Евранет”: Баба Марта в Европейската комисия

• На първи март в сградата на Европейската комисия беше открита експозиция от 30 картини на най-големите български художници, част от експозицията на Националната художествена галерия. • Резултати от проекта „Доброволческа служба за втори шанс в..

публикувано на 01.03.12 в 15:19

В столичния общински съвет липсват идеи за по-справедливо изчисляване на такса смет

 Темата „такса смет” е част от всичко онова, което насочва ядосаните или злорадите ни погледи към паницата на другия – за да сравним данъците си с неговите, за да се подразним, когато го срещнем с чувала с боклук, пред който нашата торбичка е почти..

публикувано на 01.03.12 в 13:29

Бай Кън: Не бъдете мързеливи

Габровския коминочистач Кънчо Камбуров, известен в града си като бай Кън, потърсихме заради намереното в комина, което ни казва много за живеещите под този комин. И намерихме истории, които ние пък да разкажем на слушателите на програма „Христо Ботев”. И..

публикувано на 29.02.12 в 10:29
Антон Тодоров (вляво) и Димитър Стоянович.

Русия пред избори

От какъв президент се нуждае Русия? Някои от хората на голямата земя мечтаят за диктатор, други – за демократ по душа. Кой от всички кандидати е с най-голям шанс на изборите? Разговор на Иво Христов с кореспондента на БНР в Москва Васко Михайлов, с..

публикувано на 27.02.12 в 12:15

„Моето семейство”: Десислава Иванова и Милуш Кадиев

Гостува ни една двойка, чийто съвместен път тръгва от сферата на духовното. Те познават ангелската енергия в нейната чиста същност и учат хората как да боравят с нея и да намерят пътя към сърцето си. Как са намерили път един към друг ще разберем от Милуш..

публикувано на 24.02.12 в 09:30

„Евранет”: Предизвикателства към обществените медии

• Семинар на EBU за предизвикателствата към обществените медии в новата дигитална ситуация и обмяната на добри практики и нови стратегии на европейския аудио пазар. • Евродепутатът Мария Неделчева за предстоящото въвеждане на европейската гражданска..

публикувано на 23.02.12 в 12:12

Антарктида – бялата красавица

Тази година беше юбилейна за българските антарктици, които се завърнаха от 20-та си по ред експедиция на ледения континент. С този разказ в „Посоки” искам да припомня колко важна е ролята на полярните райони за бъдещето на човечеството, както и..

публикувано на 23.02.12 в 08:27