Събота сутрин в...

всяка събота, от 6.00 до 7.00 часа

Представя живота в малки населени места - градчета и села, където местни жители разказват за начина си на живот, споделят своите малки радости и интересни семейни истории, за историята и забележителностите на своето населено място, за празниците и традициите.

Екип на предаването: Валери Леков, Михайлина Павлова

Публикации

Група в подкрепа на идеята  „За едно дете повече”

За едно дете повече

В Деня на християнското семейство в Свиленград има празник. За 8-ма поредна година големият салон на читалище „Просвета” се изпълва с глъч и песен. Многобройна е публиката дошла на  благотворителен концерт по идея на читалище „Просвета” и оркестрантите от..

публикувано на 08.12.14 в 11:00
Средновековната крепост „Лютица” край Ивайловград

Ивайловград – югоизточният живец на Родопите

Съвсем близо до границата ни с Гърция, в най-южната част на България се е притаил Ивайловград, скътал в себе си много древна история, пренесъл във времето традициите на тракийските българи. Днес тук е оживено, за разлика от много места в Източните..

публикувано на 11.11.14 в 11:10

Харманли – градът на „Изворът на Белоногата”

Там, където свършва Тракийската низина, на границата на Сакар планина и Родопите се намира град Харманли. Той е разположен на място древно, място на кръстопът, където се преплитат много култури. През града от хилядолетия минава път, свързващ Западна..

публикувано на 20.10.14 в 09:30

Село Черньово – слънчева, цветна градина

Недалеч от град Ихтиман в планинския район на Западна Средна гора се намира село Черньово. Задружни са хората от селото и в работата и в празничните дни. Заедно с кметския наместник оформят цветни градини, рисуват, облагородяват селото, за да бъде..

публикувано на 16.10.14 в 11:05
Мемориалният комплекс „Васил Левски”

Село Буново - китно, с възрожденски дух

На 55 км от столицата по пътя за Бургас се издига мемориален комплекс „Васил Левски”. Изваяният от камък образ на Апостола е поставен така, че погледът му сочи към село Буново - място, където е живял три години. Още е жив споменът за къщата със..

публикувано на 07.10.14 в 10:30
Международен фолклорен фестивал „Златен прах” 2014

Челопеч - село на рудодобива, село на пищни празници

Подбалканския път София - Бургас ни отвежда право там - в село Челопеч , село с най-богатото и най-голямо медно-златно-пиритно находище в Европа. Добруват хората тук и празници пищни правят и за пръв път тази година събраха състави от различни краища на..

публикувано на 30.09.14 в 09:29
Фолклорната група на село Пещера

Малко село с богат духовен живот

В село Пещера, община Земен, вървят ръка за ръка ежедневните грижи на хората и стремежът за опазване на песните и обичаите от този край на България. Ако чуете за Сурвакарските игри или за Фестивала на сватбарските песни, веднага си представете ентусиастите..

публикувано на 01.07.14 в 12:35

135 години читалище „Слънце” - гр. Ихтиман

Над 350 са участниците в самодейността на читалище „Слънце” в град Ихтиман. Пеят, танцуват, творят хората на изкуството в града, а останалите жители посрещат с радост изявите им по време на празници. Богата библиотека и хора, които провокират любов..

публикувано на 25.06.14 в 15:50
Църквата

На излет в Земен

Приказна е природата в Земенския пролом. Причудливи са формите, образувани от карстовите скали, горите девствени, чисти, пещерите крият своите тайни. Гостоприемни са хората и с радост ще ви завeдят в Земенския манастир – едно свято място с кубическа..

публикувано на 24.06.14 в 16:35

125 години училище „Виделина” в село Сейдол

Повече от век училище „Виделина” посреща учениците в село Сейдол, Разградска област. В последните години то се превърна в един духовен, просветен и етнографски център, предлагащ на своите ученици уникални условия за обучение и практически занимания в..

публикувано на 30.05.14 в 09:05