Законът и Темида

всеки петък от 9.45 до 11.00 часа

Едно предаване за разследваща журналистика, криминални и съдебни новини, дела срещу мафията и организираната престъпност, частни случаи и правни казуси на слушатели, съвети на юриста, разголване на магистрати, смях от съдебните зали.

Екип на предаването: Анелия Торошанова, Светлана Тодорова

Консултанти:

● Захари Генов – експрокурор, юрист, специалист по гражданско, трудово, семейно, административно и наказателно право.
● Камен Каменов – нотариус, член на Съвета на Камарата на нотариусите в България, години наред е бил заместник-председател на Камарата на нотариусите, автор на книгата „Нотариусът и правото“, носител на специалната награда на Съюза на юристите в България, бил е представител на България за Европейската нотариална мрежа към Съвета на нотариатите от Европейския съюз, член на Българската асоциация за Европейско право от 2013 г.
● адвокат Пламен Димитров - бивш служител на МВР и Столичното следствие, специалист по наказателни дела, трудови дела, както и дела, свързани с домашното насилие.

Публикации

Анелия Торошанова разговаря с бившия лидер на ДПС в Силистра в библиотеката на затвора в Белене

Интервю със Сунай Ремзи в затвора Белене

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Zakonat i Temida/130127_sunay_1.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Zakonat i Temida/130127_sunay_2.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Zakonat i Temida/130127_sunay_3.mp3 В юридическото предаване „Законът и Темида” ще може да..

публикувано на 25.01.13 в 13:27
Минути след полагането на клетва главният прокурор на България Сотир Цацаров (вляво) и ПР на Върховна касационна прокуратура Николай Марков в разговор с журналиста Анелия Торошанова.

Каква ще бъде новата визия на прокуратурата, след като Сотир Цацаров наследи Борис Велчев

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Zakonat i Temida/130110_Sotir_Cacarov.mp3 Днес в 12.00 часа в Съдебната палата новият главен прокурор на България положи клетва. Цацаров обеща диалог, динамика и уважение по време на 7-годишния си мандат. Заклевам се в името..

публикувано на 10.01.13 в 13:31

От 3 юни стартира новото юридическо предаване „Законът и Темида”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Zakonat i Temida/120603_Zakonat i Temida.mp3 ● „Съветите на Генов” - вашата рубрика за правни консултации с юриста Захари Генов. ● В „Без тога” прокурори и съдии, следователи и полицаи, юристи и криминалисти разкриват себе си..

публикувано на 31.05.12 в 12:48

Законът и Темида

всеки петък от 10.00 до 11.00 часа автор и водещ: Анелия Торошанова Едно предаване за разследваща журналистика, криминални и съдебни новини, дела срещу мафията и организираната престъпност, частни случаи и правни казуси на слушатели, съвети на юриста,..

публикувано на 31.05.12 в 08:54