Борисов: Министрите да не участват в кампанията за местния вот

Снимка: БГНЕС

Министрите да не участват в предизборната кампания за местния вот, призова в Пловдив премиерът Бойко Борисов пред участниците в Националното съвещание на ГЕРБ. 
И мисля, че това ще един добър пример по принцип, въпреки че по закон имат право, за да избегнем всички възможности за пряка конфронтация. На шега казано, ако сега в едната зала Москов обещава болници, а тук Лили Павлова - пътища, нали каква държава ще бъде? Просто месеца преди предизборна кампания ще си вършат само работата, няма да ходят, ако има митинг в Пловдив, да ходят партийците. Аз няма да дойда, колкото и да е важно и правилно, но диалогът с тези хора и те с нас е изключително важно. Това е сърцето на коалицията между ГЕРБ и реформаторите. 
Лидерът на ГЕРБ посочи, че е обсъдил предложението и с лидера на ДСБ Радан Кънев:
Благодарим, разбира се, за подкрепата на АБВ и Патриотичния фронт, но всъщност докато тази връзка между реформаторите и ГЕРБ е факт, мисля, че управлението ще е стабилно.
ГЕРБ ще подкрепи кандидатите за кметове на Реформаторския блок, стигнали до балотаж срещу друга партия, допълни Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53