Габровската община насърчава гражданите да облагородят междублоковите пространства

Снимка: БГНЕС

За поредна година Габровската община насърчава гражданите да облагородят междублоковите пространства. Инициативите се реализират с безвъзмездния труд на кандидатствалите по програмата, като материалите и градинското обзавеждане се осигуряват от местната администрация. 

Превръщането на сивите междублокови пространства в площадки и зелени градинки е целта на програмата, която за поредна година дава възможност на граждани, сдружения и местни търговски дружества да подобрят средата за живеене. Изискването е обектите да са общинска собственост. Със средства от местния бюджет се финансира изграждането на площадки пред блоковете, подмяна на тротоарни настилки, затревяване на площи, монтиране на беседки, пейки и маси, засаждане на цветя. Общата стойност на всеки проект не трябва да надхвърля  5 хил. лв. Общината осигурява и доставя строителния и посадъчния материал, градинското обзавеждане, а местната общност участва с доброволен труд и се ангажира да поддържа създадените кътове за игра и почивка. Проекти могат да се подават до края на май. През миналата година чрез публично-частно партньорство бяха благоустроени 16 междублокови пространства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53