В столицата на хумора дадоха началото на новия карнавален сезон под мотото "Габрово - мой малък Брюксел"

Габровци показаха сарми от брюкселско зеле - изключително подходящи за гости

Снимка: архив, Людмила Савова

Габровци дадоха началото на новия карнавален сезон и така подготовката за веселия празник догодина започна. По традиция във всички карнавални градове по света на 11-тия ден от 11-тия месец започва карнавалният сезон - оттук нататък местните шегобийци се захващат с приготовленията за празника през май догодина. 

На днешната весела церемония габровци показаха, че умеят да се смеят над себе си, като посрещнаха един от бъдещите карнавални герои - главен комисар Гавазов с целия му екип от сътрудници: роднини, съученици и кумове. 

Беше обявено мотото на Карнавал 2018, което е  "Габрово - мой малък Брюксел": Съвсем в духа на Българското председателство на Съвета на ЕС, отбеляза режисьорът на веселия габровски празник Иван Минчев:

В "Габрово - мой малък Брюксел", взаимствано от великата песен на Тодор Колев "Шумен- пристанище на Варна", ще развием всичко, което 6 месеца председателство дава възможност  - за много сатири,  това е извор, това е просто богатство.

Съвсем в духа на избраното мото габровци показаха и някои нови свои изобретения - като сарми от брюкселско зеле, изключително подходящи за гости. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53