Д. Димитров: Ако безучастно гледаме, наистина ще стигнем до момент, в който само купените гласове ще определят изборните резултати

Снимка: Дневник

Ако ние стоим и безучастно гледаме, наистина ще стигнем до момент, в който само купените гласове ще определят изборните резултати. Затова с надежда гледам на усилията на МВР да направи всичко възможно, за да може доколкото е възможно да потисне, ако не друго, поне тенденцията практиките да се разширяват. Това заяви по "Хоризонт" политологът Димитър Димитров.

ДПС ще се представи най-вероятно в границите на резултата, който се очакваше на предишните предсрочни избори, около половин милион гласа, което ще бъде някакво надграждане. /…/ ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Ще бъде, според мен, и отчетливо първа в съотношение или на отстояние от втората партия с 2 към 1 например, гласове от порядъка на 1,2 – 1,3 млн. Не съм съвсем сигурен за това какъв резултат може да постигне социалистическата партия, но всяко число над 600 хил. гласа ще може да се счита за успех на листите и кандидатите.

По думите му подкрепата за Реформаторския блок, АБВ, Патриотичния фронт, "България без цензура", "Атака" ще има голямо значение за това как ще изглежда съставът на следващия парламент. Бих се учудил, ако и четирите листи преминат, каза политологът. Според него най-вероятно ще преминат само 2 от тях.

Ако изключим няколко изненадващи регистрации в ДПС, имам предвид бившия министър на финансите и началника на армията, останалото е в един доста рутинен порядък. Вярно, че не всички листи са регистрирани. Могат да се появят някакви изненади, но не вярвам те да бъдат толкова драматични, че да имат първостепенно значение, коментира още Димитър Димитров. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!