Димитър Ганев: Всички партии могат да обещават каквото си искат, защото знаят, че няма да го изпълнят

Димитър Ганев
Снимка: БГНЕС

Всяка от малките или големите партии може да обещава каквото си иска, защото знае, че няма да го изпълни. Това каза в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" политологът Димитър Ганев:

От всички социологически проучвания, които излизат през последните няколко месеца, стана ясно на всички, че правителството няма да бъде еднопартийно, а ще бъде коалиционно. Никой няма съмнение в това нещо. Това, което виждаме сега от нашите партии, е една игра на ръба на популизма, като по-големите партии (ГЕРБ и БСП) имат по-близки до реалността обещания, защото знаят, че могат да бъдат отговорни.

Ако в България има стабилно правителство в рамките на следващите четири години, което да запази тези макроикономически темпове на растеж, тази макроикономическа картина, която имаме през последните две години, ако това нещо се запази, действително България ще изживее едни много добри четири години и ще можем да говорим за едно сериозно вдигане и на пенсии, и на учителски заплати и така нататък, добави още Ганев:

Всички партии, независимо дали техният профил е ляв или десен, започнаха да обещават леви обещания. Тъй като всички в рамките на тази кампания обръщат внимание на социалния елемент, няма никакво съмнение, че всички ще говорят за пенсии, ще говорят за заплати.

Цялото интервю с Димитър Ганев можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!