"Да, България" ще се яви на изборите като коалиция на "Зелените" и партия ДЕОС

Очакваме сътрудничество в парламента с нашите приятели от "Нова република"

Снимка: БТА

Съдът ще отхвърли жалбите срещу регистрацията на партия "Да, България", защото те са фалшиви и недопустими. Администрирането на жалбите обаче отнема време, затова "Да, България" ще се яви на изборите в коалиция със "Зелените" и партия ДЕОС на Виктор Лилов.Това каза пред БНТ лидерът на формацията Христо Иванови уточни: Тези две партии отправиха покана, за което ние сме благодарни в този труден момент към нас. Съобразявайки се с решението на нашия Национален съвет. Да се явим самостоятелно или в коалиция с името Коалиция "Движение Да, България". Т.е. името "Движение Да, България" ще бъде на бюлетината. Така, че ние днес ще завършим процеса на нашата регистрация по този начин.

"Да, България" си поставя много конкретни цели. Това е единствената партия, която не само говори за борба с корупцията и съдебна реформа, но има капацитета и волята, и хора, които са доказали, че могат това нещо. За мен няма съмнение, че интересите, които се крият зад тези действия с жалбите, са тези за запазване на корупционното управление в България.

Иванов беше категоричен, че атаките срещу формацията не са случайни:

Цялото възникване на партията беше съпроводено от атаки. В последните месеци един политик се посвети изцяло на опити да заглушава и атакува всяка наша стъпка. Бареков. В деня на нашето учредително събрание, той опита да организира друго събрание, което да отклони общественото внимание от това, което ние правим. Предприе стъпки да смени името на съществуващата си партийна структура с такова, което наподобява нашето име. Тук не става дума за изолиран инцидент, който да търсим в контекста на някаква политическа ситуация между нас и нашите приятели от "Нова република". Напротив, ние очакваме сътрудничество в парламента с тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!