Все повече българи излизат да гласуват

Снимка: БГНЕС

След като до 10.00 часа в Пловдив беше отчетена най-ниската избирателна активност за страната – 4,7 на сто, към 13.00 часа от Районната избирателна комисия вече отчитат повече от 20% гласували. До урните са отишли над 63 хиляди пловдивчани, като най-много са упражнилите правото си на вот в районите – "Централен" и "Южен", а най-малко са тези  в район "Източен". 

39 избиратели с физически увреждания гласуват в мобилната секционна избирателна комисия в район "Приморски" във Варна. Девет от тях гласуваха в Дома за стари хора "Гергана". 

Активността към 13.30 часа в Благоевградска област е около 25 процента. Най-висока е тя в община Банско – 45 на сто.

Жителите на Русенска област гласуват в 338 изборни секции. В региона има и пет подвижни секции за хора с физически увреждания: две в община Русе и по една в Бяла, Иваново и Сливо поле. Над 350 служители от МВР охраняват изборите в областта. От началото на деня само две са смените на членове на секционни комисии. Без напрежение протича изборният, отчитат от РИК. В ранния следобед гласувалите в Русе са с около 2 процента повече в сравнение с предходните парламентарни избори през 2014 година. Общ брой гласоподаватели са 214 776. Избирателната активност към 13 часа за област Русе е 23,70 процента. Гласували брой избиратели 50 903. Две жалби са подадени до ранния следобед в региона. Едната е оставена без уважение, а по другата, от град Сливо поле, РИК се е произнесла.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!