Бойко Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство

Снимка: Ани Петрова, БНР

Бойко Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство. Това съобщиха от ГЕРБ.

Бойко Борисов ще бъде премиер, това каза бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, след като в централата на партията са били обсъдени управленските приоритети.

Владислав Горанов каза, че е рано да се говори за министерство, но това, от което ГЕРБ няма да отстъпят е Борисов да бъде премиер. Социални експерименти са за вдигане на цената, каза Горанов по адрес на Валери Симеонов и допълни:

Ние не можем да забраним на господин Симеонов, деветте депутати да претендират за всичко, но темата за това, кой да е премиер не е за дебат. Веселин Марешки, по думите на Горанов, също бил омекнал след като се разбрало, че поста премиер е за Борисов. 

Владислав Горанов каза още, че БСП и ДПС не са партньори за разговорите. ДПС никога не са били потенциален партньор, уточни Горанов. 

Правителството може да е готово до края на този месец или в началото на следващия, прогнозираха още от ГЕРБ.

По-рано се разбра, че Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев ще са в екипа, който ще преговаря с евентуалните партньори. 

В централата на ГЕРБ са обсъдени детайли за предизборната програма, която вече трябва да бъде превърната в управленска. След това ще бъде и предложена за обсъждане с други евентуални партньори, каза Лиляна Павлова, а приоритети се очертава да бъдат социалната сфера, реформата в администрацията и още реформи, които ще бъдат обсъдени и след това предложени на партньорите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!