image/svg+xml

АКТУАЛНО

Близо 400 наблюдатели от Института за социална интеграция следят изборния процес

Близо 400 наблюдатели от Института за социална интеграция наблюдават изборния процес във всички области на страната. Това поясни в интервю за "Хоризонт" Габриела Величкова от Института за социална интеграция, една от официално регистрираните..

публикувано на 26.03.17 в 11:20

Корнелия Нинова: Гласувах за промяна в живота ни

Председателят на БСП  Корнелия Нинова  бе посрещната с цветя в двора на столичното 25-о ОУ "Петър Берон", където упражни правото си на глас: Гласувах за промяна в живота ни, за сигурност по границите и в домовете, за справедливост… Всяко дете да може да..

публикувано на 26.03.17 в 11:14

Румен Радев: Надявам се бързо да бъде съставено правителство, дори с цената на компромиси

Президентът  Румен Радев  заяви пред БНР, че се надява бързо да бъде съставено правителство, дори с цената на компромиси: Гласувах с надеждата на всички българи – за една по-добра, модерна, просперираща България. Той изрази надежда за бързо..

публикувано на 26.03.17 в 11:07

"Алфа Рисърч": Избирателната активност към 9.30 часа е 6,7 %

Избирателната активност е 6,7 % към 9.30 часа. Това съобщи пред "Хоризонт" социологът Геновева Петрова от агенция "Алфа Рисърч": Тази активност е съизмерима със същия час на парламентарните избори към 2014 г. и по-ниска от активността,..

публикувано на 26.03.17 в 11:00

Бойко Борисов мечтае за единен народ

Председателят на ГЕРБ  Бойко Борисов  каза, че гласува за единна България: За стабилна, предвидима, единна България, защото утре трябва да бъдем толкова единни като нация. Днес ще се огранича само в това да пожелая на всички успех, да упражним правото..

публикувано на 26.03.17 в 10:51

Огнян Герджиков се надява да имаме редовно правителство след месец

След като гласува, служебният министър-председател  Огнян Герджиков  призова да не бъдем черногледи и изрази надежда да имаме редовно правителство след месец: Моите цели са нормални избори. Ще изберем този, който е най-подходящ да ни управлява,..

публикувано на 26.03.17 в 10:49

Гласуването в Мадрид протича спокойно и без опашки

Въпреки студеното и дъждовно време и много ранния час доста българи дойдоха да гласуват в посолството ни в Мадрид в началото на изборния ден. Вотът протича без никакви опашки до момента.  Над 3 хиляди заявления са подали българите в Испания за участие в..

публикувано на 26.03.17 в 10:45

Гласуването в Сърбия протича спокойно

В Сърбия гласуването за български парламент протича спокойно. Няма струпване на хора, но в по-късните часове може да се очаква да дойдат повече хора да гласуват. Специфичен е вотът в Западните покрайнини. Той е такъв заради дългите години комуникация..

публикувано на 26.03.17 в 10:44

В област Монтана са регистрирани по-малко сигнали за купуване на гласове в сравнение с предишни избори

По време на кампанията за днешния вот в  област Монтана  са регистрирани по-малко сигнали за купуване на гласове в сравнение с предишни избори. От полицията уверяват, че са предприели необходимите мерки, а избирателите са настроени песимистично за..

публикувано на 26.03.17 в 10:16

В 371 секции гласуват българите в чужбина

Сънародниците ни зад граница ще могат да упражнят днес правото си на глас в 371 секционни избирателни комисии в 70 държави.  Със 101 по-малко са избирателните секции в  Турция , в сравнение с парламентарния вот през 2014 година. Броят им е..

обновено на 26.03.17 в 10:13

Колко тайна е тайната на вота в самуилското село Голяма вода

Почтените изборни кампании, демократичните и честни избори трудно достигат по разбитите пътища до малките лудогорски села. Там и кампаниите, и изборите повече приличат на управление на принципа на моркова и тоягата – с приоритет на второто. Как гласуват..

публикувано на 26.03.17 в 09:55

ЦИК няма да преразгледа решението си попълването на декларациите за гласуване в чужбина да става на място

В 7 часа у нас започна изборният ден за предсрочните парламентарни избори за представители в 44-тото Народно събрание. Изборният ден на територията на страната започна нормално. Това каза пред "Хоризонт" говорителят на ЦИК  Камелия Нейкова: Всички..

обновено на 26.03.17 в 09:48

"Балгьоч": Даваме силна логистична подкрепа на всички представители на ЦИК и на консулските служби

Ние, както винаги, даваме силна логистична подкрепа на всички представители на ЦИК и на консулските служби, както и на българските медии. Това заяви в интервю за "Хоризонт" председателят на Конфедерацията на изселниците от Балканите "Балгьоч"  д-р Юксел..

публикувано на 26.03.17 в 09:11

14 хиляди полицаи са мобилизирани за изборния ден

Изборният ден протича нормално, без инциденти, които да пречат на гласуването до момента. Общо 14 хиляди полицаи ще се грижат за реда и сигурността в изборния ден. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на..

обновено на 26.03.17 в 09:01