image/svg+xml

АКТУАЛНО

С какво сегашните парламентарни избори са по-различни от предишните

Гласуваме за народни представители при условия, които са по-различни от тези през октомври 2014 година. Тогава гласуването все още не беше задължително, а днес, поне според закона, участието има задължителен характер, въпреки че Конституционният съд..

публикувано на 26.03.17 в 08:46

В Испания ще се гласува в 38 секции, 3 са в посолството ни в Мадрид

Над 3 хиляди заявления са подали българите в Испания за участие в парламентарните избори.  На територията на Консулски окръг – Мадрид са разкрити 27 избирателни секции, от които три в посолството ни в испанската столица. Останалите 24 са в автономните..

публикувано на 25.03.17 в 23:20

Три секции за гласуване ще има в Генералното консулство в Мюнхен

Три секции за гласуване ще има в Генералното консулство в Мюнхен.  Съгласно указанията на ЦИК, в две от комисиите ще бъдат поставени допълнителни кабини, за да бъдат облекчени българските граждани, които искат да упражнят правото си на глас на утрешните..

публикувано на 25.03.17 в 20:05

Мрежата на доброволците - изборни активисти започва провеждането на мащабна анкета сред българските граждани

Мрежата на доброволците-изборни активисти започва утре провеждането на мащабна, географски представителна анкета сред българските граждани, живеещи извън страната.  Неформалната мрежа обхваща над 130 изборни секции на 6 континента, а целта на проучването..

публикувано на 25.03.17 в 19:55

Сигнал за агитация на пазар в Хасково е бил подаден по обед в полицията

Сигнал за агитация на пазар в Хасково е бил подаден по обед в полицията.  Проверка от Районната избирателна комисия е установила, че под навес са намерени кашони с тениски и шапки с логото на една от политическите сили, която се явява на изборите...

публикувано на 25.03.17 в 16:00

Жандармеристи отстраниха протестиращите на ГКПП "Капитан Андреево" от пътя

Жандармеристи отстраниха протестиращите на ГКПП "Капитан Андреево" от пътя.  След петчасова блокада се стигна до сблъсък между протестиращи и жандармеристи.  120 полицаи и жандармеристи атакуваха колоната, която спря на платната "вход" и "изход",..

публикувано на 24.03.17 в 16:22

"Галъп Интер.": 80% от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели

80% от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели. Това сочи експресен сондаж на „Галъп интернешънъл".  Що се отнася до нагласите на хората към двойното гражданство, резултатите показват високи..

публикувано на 24.03.17 в 16:18

Полицията ще предприеме необходимите по закон мерки, за да осигури свободното придвижване през граничните пунктове

Полицията ще предприеме необходимите по закон мерки за да осигури свободното придвижване през граничните пунктове.  Това решение е било взето след среща на премиера Огнян Герджиков с вътрешния министър Пламен Узунов , председателя на ДАНС Димитър..

публикувано на 24.03.17 в 16:13

Димитър Йончев: Изборният туризъм не е новина и не е повод да се караме със съседите

Протести срещу изборния туризъм започнаха по българо – турската граница. Блокирани са и трите КПП-та. През последните дни турският и българският президент си размениха остри коментари за случващото се у нас. Експертът по национална сигурност..

публикувано на 24.03.17 в 16:03

Партиите и коалициите са получили общо над 1,2 милиона лева дарения за изборите

Партиите и коалициите, които ще участват изборите в неделя, са получили общо над 1,2 милиона лева парични дарения. От Сметната палата припомнят, че остава само ден за подаване на допълнителна информация към единния регистър. В него освен дарените..

публикувано на 24.03.17 в 15:18

Борислав Ангелов: Предизборната кампания беше вяла

Тази предизборна кампания беше вяла. Това заяви в интервю за предаването "Хоризонт за вас" политологът Борислав Ангелов : В сравнение с предходните избори забелязахме липса на политика за сметка на истерия и скандали. Ние не наблюдаваме сблъсък..

публикувано на 24.03.17 в 14:07

Около 14 000 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден

Близо 14 000 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден. Специални мерки полицията в София взема за футболната среща между България и Холандия в събота вечерта.  От МВР уточниха, че у нас ще има 12 294 секции и 184 подвижни места за гласуване и още 254..

публикувано на 24.03.17 в 13:49

Последен ден на предизборната кампания

19 партии и коалиции ще се борят за гласовете на избирателите от района на Кърджали в неделя. Всъщност битката започна далеч преди началото на кампанията и тя е насочена към фрагмент от населението, който до скоро гласуваше анблок за определена..

публикувано на 24.03.17 в 13:32

Блокади на границата с Турция заради "изборния туризъм"

На ГКПП "Капитан Андреево" започна пореден протест срещу "изборния туризъм". Протестиращите блокираха движението от Турция. Искаме българите, живеещи в страната, да решават съдбините на България, а не хора, които живеят другаде, да гласуват..

публикувано на 24.03.17 в 12:56
Подкасти от БНР