Любомир Колев се класира за националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация

Любомир Колев: "Той разглежда три основни проблема - единият със замърсяването на околната среда , вторият с вандализма и третият с агресията при младите хора. Едни хора се събират на едно място и започват да мърсят. Но у единият герой се..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Една от най-търсените услуги в НАП е уточняване на здравен статус

Близо 16 000 граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на тази година до края на март. Една от най-търсена услуга в НАП е уточняване на здравен статос, за койото са изтеглени 2 700 билета, съобщават от офиса на местната приходна..

публикувано на 24.04.24 в 15:10

Кметовете на села със заразена вода не са уведомени за това

Жителите на селата Боровица и Богатино, община Ардино и на Гривяк, община Кирково, не са уведомени, че пият заразена вода.  Нито една институция не е предупредила за наличието на бактерията.  Кметицата на Боровица Айел Мехмед: "Да ви кажа аз нямам..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

Сиделя Мутлу е сред най-добрите 16 на Световната купа в Люксембург

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Сиделя Мулту се класира сред 16-те най-добри девойки до 17 години в оспорвания турнир за Световната купа по тенис (WTT Youth Contender), който се проведе в Люксембург. Треньорът на „Юнак“ и на националния отбо р..

публикувано на 24.04.24 в 13:47

Раздават хранителните пакети в 9 временни пункта в областта

618 хиляди души в страната ще получат хранителни пакети чрез БЧК. За помощите в област Кърджали информация дава Светломира Димитрова, директор на Областния съвет на БЧК - Кърджали. "Пакетите съдържат 15 вида продукти - олио, ориз, брашно,..

публикувано на 24.04.24 в 13:40

Служителите на НАП в Кърджали обслужват средно по 300 души на ден

На 30 април изтича срока за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица , получени през 2023 г. , напомниха от офиса на приходната администрация в Кърджали. Още информация от директора на офиса на НАП в Кърджали Нериман Сали:..

публикувано на 24.04.24 в 11:42

Пенсионери в Кърджали едва ще си осигурят по килограм агнешко за Великден

Въпреки Великденските добавки, кърджалийските пенсионери трудно ще подсигурят Великденската трапеза, показва анкета на Радио Кърджали. "Пенсионерите няма да ядем, да ядат другите, ей тия хрантутници там горе, на тях да дават и парите, и всичко. Значи..

публикувано на 24.04.24 в 11:33

НОИ изплаща по 100 лева на най-бедните пенсионери от петък

Националният осигурителен институт  ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева с начална дата 26 април тази година. Тогава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават..

публикувано на 24.04.24 в 11:25
Снимката е илюстративна

Откриха мъртвото тяло на издирваната 82-годишна жена от село Здравчец

Полицейски служители от РУ-Кирково откриха около 17 часа вчера тялото на 82-годишната жителка от село Здравчец, обявена за общодържавно издирване. Жители от района на село Дедец подали сигнал, че са забелязали в района жена, която отговаря на..

публикувано на 24.04.24 в 10:31

Добромир Якимов: Трудно ще е на комисиите, които ще организират трите вота

В Хасково избирателите ще гласуват на 9 юни за представители в Европейския парламент и за народни представители. Две седмици след това, на 23 юни и за общински съветници. Трудно ще е за комисиите, които ще организират и произвеждат трите вота, тъй..

публикувано на 24.04.24 в 10:18

Слънчево днес, краткотраен дъжд в планините

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време . В сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, а след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна. На места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд..

публикувано на 24.04.24 в 08:38

Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския..

публикувано на 24.04.24 в 08:35
Снимката е тематична!

Такситата в Кърджали ще возят на 4 лева за курс в рамките на града

Шофьорите на таксита в Кърджали от утре, 24 април ще таксуват клиентите с 4 лева по системата, наричана от тях "от точка до точка".  Досега за същата услуга се заплащаше 3,50. Таксиджиите предупреждиха за повишението от 50 стотинки едва днес. Те не..

публикувано на 23.04.24 в 17:01
Перперикон

Съкровищата на скалния град на траките светват (видео)

Едва ли има човек в страната, който да не свързва Кърджали с Перперикон. В годините скалният град на траките се превърна в емблема не само на областния град, но и на региона и фокусира вниманието на туристи от близо и далеч. Археологически..

публикувано на 23.04.24 в 16:15

Бойко Синапов: Фермерите продават агнешкото на цена около 10 лева за килограм

Няма увеличение на цената на агнешкото месо от страна на производителите. Това коментира председателят на Обединени български животновъди Бойко Синапов. Според него, фермерите са успели да задържат миналогодишните цени от 9 - 10 лева за килограм живо..

публикувано на 23.04.24 в 15:05

Позволяват първата имунизация срещу коклюш да бъде на месец и половина при бебетата

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана  месец и половина след раждането на бебето. Досега тя се прилгаше след втория месец според Имунизационния календар. Това бе решено на среща между служебния..

публикувано на 23.04.24 в 14:12

Няма регистрирани случаи на коклюш в Кърджали

Няма регистрирани случаи на коклюш в област Кърджали.  Това съобщи директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев.  Той обясни какви са симптомите на болестта. Коклюшът е силно заразна бактериална болест, която засяга белите дробове и дихателните пътища...

публикувано на 23.04.24 в 11:30
Румен Радев

Президентът насрочи извънредните местни избори за общински съвет в Хасково за 23 юни 2024

Президентът Румен Радев насрочи с указ изборите за общински съветници в Хасково за 23 юни. Вотът беше касиран заради констатирани нарушения в голям брой СИК в Хасково и неестествено висок брой недействителни бюлетини. Така резултатът беше обжалван в..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

Здравната комисия на НС заседава спешно заради заразените с коклюш

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния..

публикувано на 23.04.24 в 09:52

Увеличават заплатите на военните средно с 30 на сто

Очаква се тази седмица парламентът да одобри увеличението на военните заплати от догодина, средно с 30%. Така военните ще вземат колкото и тези в МВР, стана ясно от дебатите на първо четене. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов посочи, че..

публикувано на 23.04.24 в 09:15