Днес избираме 44-то Народно събрание

13 партии, 9 коалиции и 21 инициативни комитета, издигащи независими кандидати за народни представители, са регистрирани за участие в изборите.  Във всички 31 избирателни райони в страната са регистрирани 4 732 кандидати за народни представители. В..

публикувано на 26.03.17 в 09:40

Боксьорите спечелиха три медала

Три медала завоюваха състезателите на Арда бокс Кърджали на Държавния личен шампионат по бокс, който се провежда в Русе. Преди заминаването в началото на седмица поставената цел пред отбора беше спечелване на поне три медала, което стана факт. Ето какво..

публикувано на 25.03.17 в 11:14

Днес е забранена предизборната агитация

Днес е ден за размисъл преди утрешните парламентарни избори и е забранена предизборната агитация.  В предизборния ден не могат да се публикуват данни от социологическите агенции, свързани с нагласите на избирателите. Забранена е и предизборната агитация,..

публикувано на 25.03.17 в 11:09

Започва преброяване на врабчетата

Започва преброяване не само на привържениците на партиите, но и на ...врабчетата. Преброяването ще се проведе на 8 април от 9 до 12 часа и в него може да се включи всеки. Кампанията е организирана от  Българското дружество за защита на птиците. С над 30..

публикувано на 25.03.17 в 10:45

Днес е Благовещение

Православната Църква празнува този ден в чест на благата вест за раждането на Спасителя, която Архангел Гавраил съобщил на Дева Мария. Българите наричат празника още "Благовец" или "половин Великден". Народното поверие гласи, че на Благовец долитат..

публикувано на 25.03.17 в 10:30

446 полицаи ще следят за реда на 26 март

446 служители на МВР ще се включат в охраната на обществения ред  и на секционните избирателни комисии по време на предстоящите избори за Народно събрание. В събота от 14 часа ще започне транспортирането на изборните книжа до помещенията за гласуване...

публикувано на 24.03.17 в 14:13

Криминалисти откриха половин килограм хероин

Половин килограм хероин откриха и иззеха криминалисти от ОД на МВР-Кърджали при специализирана операция вчера. Голямото количество дрога е открито при извършено претърсване в дома на И.Г./52/ в джебелско село. Видът на наркотика е определен с тест. Той е..

публикувано на 24.03.17 в 13:43

Задържаха двама мъже, ударили деца, на 9 и 12 години

Задържаха двама мъже, ударили деца, на 9 и 12 години   За хулигански действия С.Р./46/ е задържан вчера в РУ-Кърджали. Около 16,30 часа на ул.“Отец Паисий“ в областния център мъжът ударил 9-годишно дето. Причината за инцидента е в процес на изясняване...

публикувано на 24.03.17 в 13:41

В областта няма заболели от морбили

До момента в област Кърджали няма регистрирани случаи на  заболели от морбили, общопрактикуващите лекари в областта спазват стриктно Имунизационния календар и в това отношение няма пропуски. Подробностите от д-р Таня  Беловска - директор на дирекция "Надзор..

публикувано на 24.03.17 в 11:23
Избори 2017

Кметове на общини в Турция са ангажирани с превоза на наши изселници за парламентарните избори у нас

Кметове на общини в Турция са ангажирани с превоза на наши изселници за изборите в неделя. Желаещите да пътуват за България се записват в кметствата, установи проверка на Радио Кърджали. В социалните мрежи се разпространява списък с адреси в различни..

публикувано на 24.03.17 в 11:17

Златни накити за близо 52 хиляди лева задържаха на Капитан Андреево

 Контрабандни  златни накити за близо 52 хиляди лева задържаха митническите служители от пункт Капитан Андреево при проверка на два автомобила. При един от случаите контрабандни златни накити са открити при проверка на лек автомобил с румънска..

публикувано на 23.03.17 в 11:43

Безпрецедентен призив от РИК Кърджали към участниците в политическата надпревара

Районната избирателна комисия в Кърджали се обърна с безпрецедентен призив към участниците в политическата надпревара за изборите на 26 март - да спазват добрите нрави и да не въздействат върху избирателите с цел заблуждение. От комисията призовават и..

публикувано на 23.03.17 в 11:34

Над двайсет организирани автобуса от Турция пристигнаха само вчера в Кърджали

Над двайсет организирани автобуса  от Турция пристигнаха само вчера в Кърджали. Организацията по превозването е поета от изселнически организации и специално назначени координатори. Безплатното пътуване става само срещу представяне на български задграничен..

публикувано на 23.03.17 в 11:30

Четири са жертвите на вчерашното нападение до британския парламент, седем са арестуваните

 Четири са жертвите на терористичното нападение в Лондон, сред тях е и застреляният от полицията нападател. Това съобщи началникът на антитерористичните сили на лондонската полиция Марк Роули . Той допълни, че 29 души остават в болница, като..

публикувано на 23.03.17 в 11:13
Полицията задържа престъпна група за трафик на хероин и кокаин за Гърция

Поредните заловени с хероин

Незабавно производство за незаконно притежаване на хероин е образувано в полицейското управление в Кърджали срещу 22-годишен. Мъжът бил проверен от полицаи в кв.“Възрожденци“ в областния център. У него била намерена субстанция, която при извършен тест..

публикувано на 22.03.17 в 12:03

ДАНС предприе мерки срещу още двама турски граждани

 ДАНС е предприела административни мерки спрямо още двама турски граждани, заради дейността им, която застрашава националната ни сигурност. Единият ще бъде изгонен заради агитация в смесени райони, а на другия е забранено да влиза у нас, защото се е опитвал..

публикувано на 22.03.17 в 11:05

Увеличение на оборотите в Пампорово

 С 45 процента са увеличени оборотите в курорта Пампорово след данъчни проверки в зимните курорти, съобщиха от офиса на Националната агенция по приходите в Смолян. Данъчните отчитат ръст на събираемост от началото на кампанията, започнала на 4 януари т.г.,..

публикувано на 22.03.17 в 10:47

Крепостта Хасара край село Минерални бани може да получи юридически статут

Крепостта Хасара край Минерални бани вероятно ще получи юридически статут и граници, които да позволят на Общината да кандидатства по различни проекти за разкопки и реставрация. В момента се прави оглед от специално сформирана комисия, като е почти сигурно,..

публикувано на 22.03.17 в 10:42

Земеделски протести се очакват днес в различни точки на страната

 Пред Министерството на земеделието ще се съберат животновъди от няколко браншови организации, а в Южна България тютюнопроизводители заплашват да блокират гранични пунктове по българо-гръцката граница. "Чиновниците ни дават знак, че животновъдството не е..

публикувано на 22.03.17 в 10:01

Стоматологичното състояние на българите се влошава, алармират от Българския зъболекарски съюз

Всяко четвърто дете в България има поне един изваден зъб, още преди да навърши 18 години. Това съобщиха от Българския зъболекарски съюз по повод Световния ден на оралното здраве, който се отбеляза на 20 март. Специалистите са категорични, че..

публикувано на 21.03.17 в 09:24