Безплатни прегледи за рак на гърдата

Двойно повече е нараснал в последните двайсетина години ракът на млечната жлеза при жените. За съжаление тенденцията е на непрекъснато увеличаване на случаите. Ракът на млечната жлеза е най-разпространеното онкологично заболяване при жените. Хванат..

публикувано на 16.01.17 в 10:07
На среща с ученици във Видинската математическа, Снимка: Ваня Минева

Учи се във цялата област

От днес се възобновяват учебните занятия в училищата във всички седем общини на област Кърджали. На училище тръгват децата в общините Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Джебел и Черноочене. Припомняме, че заради усложнената зимна обстановка в..

публикувано на 16.01.17 в 09:58

Вече е активна нова екологична интернет страница, подготвена от ученици и библиотечни работници от Кърджали

 Новата екологична интернет страница, подготвена от ученици и библиотечни работници, вече е активна. Страницата "Екология в действие - обичаме и пазим природата" е достъпна през сайта на Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров" във Кърджали. Това..

публикувано на 15.01.17 в 11:49

В Ненково очакват нападения на вълци над животни след разтопяването на снега

 Местните хора от село Ненково очакват нови нападения на вълци над животни след разтопяването на снега. "Заради големия сняг, набезите на вълци в землището на селото бяха спрели. Причината, е че животните бяха затворени в кошари", каза за радио Кърджали..

публикувано на 15.01.17 в 10:46

Възможна е блокада на пропускателния пункт "Маказа" на българската граница, заради очакваните протести на гръцките фермери

 Фермерите във Гърция обявиха, че започват протестни действия на 23 януари. Това означава, че се очакват блокади на пътища, включително на пропускателните пунктове на българската граница сред, които е и "Маказа". Още през декември над 180..

публикувано на 15.01.17 в 10:29

Стопирано е санирането на 30 блока в Ардино

30 жилищни блока в община Ардино не могат да бъдат санирани заради спряната национална програма за енергийна ефективност. Документацията за тях е подготвена от служителите на общинската администрация, съобщи за Радио Кърджали кметът Ресми Мурад. Още..

публикувано на 14.01.17 в 13:18

Прегледи за рак на млечната жлеза се извършват в Кърджали

Повече от 60 жени от Кърджали и региона ще бъдат прегледани днес за рак на млечната жлеза. Това е най-разпространеното онкологично заболяване сред жените. Изследването е част от Деня на отворените врати за превенция на болестта и се организира от..

публикувано на 14.01.17 в 11:50

И такса смет отива в съда, оспорена от областния управител на Кърджали

След увеличението на данък сгради и данък МПС, областният управител на Кърджали Илия Илиев оспори в съда и завишението на такса битови отпадъци , гласувано от мнозинството в Общинския съвет в Кърджали през декември миналата година.  Тогава..

публикувано на 14.01.17 в 11:37

Ловците с акция "Да подхраним дивеча"

Ловните дружинки в област Кърджали провеждат акции за подхранване на дивеча в събота и неделя. Това е един от малкото начини да се помогне на животните , защото, заради дълбоката снежна покривка, те са лишени от храна и гладуват . Българският..

публикувано на 14.01.17 в 11:28

БЧК спира временно раздаването на помощи в три пункта

Българският червен кръст направи промени в графиците си за раздаване на хранителните помощи за нуждаещите се, съобщиха от организацията. Причината е усложнената зимна обстановка. Камионите с хранителни помощи не успяват да достигнат до областния..

публикувано на 13.01.17 в 11:48

Повишено внимание по пътищата, възможна е поледица

Водачите да шофират с повишено внимание заради поледица, предупредиха от Областно пътно управление - Кърджали. Всички пътища на територията на област Кърджали са проходими и опесъчени. Започва обаче снеготопене заради повишаване на температурата.  По..

публикувано на 13.01.17 в 11:41

Започна преброяването на зимуващите водолюбиви птици

От 1 3 до 15 януари 2017 г. в Българското дружество за защита на птиците организира преброяване на зимуващите водолюбиви птици у нас . Над 100 доброволци и членове на дружеството се включват в традиционната инициатива. Тя обхваща България, Европа и част..

публикувано на 13.01.17 в 11:34

Учебните занятия в Ардинско протичат нормално

Ардино е единствена община в областта, в която дървената ваканция не беше удължена и   учениците влязоха в клас на 12 и 13 януари . Учебни часове не се състояха  в училището в Падина, заради проблем с отоплителната инсталация.  Навсякъде другаде е..

публикувано на 13.01.17 в 11:22

Няма опасност язовирите край Кърджали да прелеят

Повишаването на температурите няма да доведе до бързото разтопяване на падналите снегове. Няма опасност двата язовира край Кърджали да прелеят след снеготопенето, каза пред радио Кърджали областният управител Илия Илиев. И двата язовира имат..

публикувано на 13.01.17 в 10:36

Тийнейджъри благодариха на Меглена Кунева за дървената ваканция

Ученици от Кърджали са променили информацията за министъра на образованието Меглена Кунева в свободната енциклопедия Уикипедия. Тийнейджърите допълнили текста, за да изразят благодарност към Меглена Кунева за удължаването на дървената ваканция в Източните..

публикувано на 12.01.17 в 11:15

Очаква се да отпаднат ограниченията за МПС над 12 тона

Очаква се в близките часове да отпаднат въведените ограничения за движение на коли над дванайсет тона на територията на областта. Това съобщи за радио Кърджали областният управител Илия Илиев, който даде още актуална информация:

публикувано на 12.01.17 в 10:44
zemedelie_subsidii_big

2500 земеделски производители са се пререгистрирали

Област Кърджали се нарежда на първо място сред останалите области в страната по пререгистрирани 2500 земеделски стопани. Очакват се още 5000 земеделци, който трябват да спазят крайният срок до 28 февруари, съобщи директорът на областна дирекция Земеделие..

публикувано на 12.01.17 в 10:38

Записват за безплатни прегледи при ревматолог

Кърджали става част от националната кампания "Пази гърба си. Прегледай се днес!" за безплатни прегледи при специалист ревматолог. Тя е насочена към хора, които са диагностицирани с болест на Бехтерев. Повече от 20 души до този момент са се записали за..

публикувано на 12.01.17 в 10:04

Дървената ваканция беше удължена до края на седмицата

Училищата в община Ардино от днес започват учебни занятия. Във всички останали шест общини на областта - Кърджали, Момчилград, Крумовград, Кирково, Черноочене и Джебел, дървената ваканция е удължена до края на седмицата със заповед на министъра на..

публикувано на 12.01.17 в 09:55

Настаняват бездомници в Психиатрията заради студа

Десетки са бездомниците в района на Кърджали, които живеят при екстремни атмосферни условия. В града няма кризисен център, където те да бъдат приютени. В тежка зимна обстановка останалите без подслон могат да бъдат настанени в лечебно заведение, установи..

публикувано на 11.01.17 в 12:21